BIST 8.966
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,62

Mutfağımızdaki 15 doğal antioksidan!

Mutfağımızdaki 15 doğal antioksidan!

Antioksidan, vücudumuzda halihazırda bulunduğu gibi beslenme ile de alabildiğimiz bir kimyasal maddedir. Beslenme yoluyla aldığımız en önemli antioksidanlar A, C, E vitaminleri ve selenyum’dur.

Mutfağımızdaki 15 doğal antioksidan!

Limon özellikle ünlüler tarafından en iyi detoks yiyeceği olarak kabul ediliyor. Oldukça yüklü bir C vitamini kaynağı olmasının yanı sıra, limon vücudunuzun PH ve asit – alkali değerlerini dengede tutmaya yarıyor.Bu demektir ki, vücudunuzda faydalı bakteriler daha kolay üreyebilecek ve dışarıdan aldığınız zararlı maddeler kolaylıkla atılabilecek. Sabahları çayınızın içine bolca limon sokmaya başlayın, bakalım değişkliği fark edebilecek misiniz ?

Mutfağımızdaki 15 doğal antioksidan!

Küçücük olabilirler ama Acai çilekleri dünyadaki en güçlü antioksidanlardan biridir, üstelik enerjinizi de oldukça artırırlar.Vücudunuzdaki fazla yağdan, zararlı serbes radikallerden ve karbonhidratlardan arındırırlar. Şimdilerde marketlerde bu meyveler suyu sıkılmış bir şekilde satıyorlar. Yapmanız gereken tek şey, doğal olanları seçmeye dikkat etmek.

Mutfağımızdaki 15 doğal antioksidan!

Kurt üzümü Bu elips şeklindeki küçük kırmızı meyveler genellikle kurutulmuş şekilde satılıyor.Bu küçük meyveler içinde vitaminler, beta karotenkler ve kansere karşı bağışıklığı arttıran maddelerle dolu küçük kırmızı bombalar gibiler.Antioksidan etkisi için ise günde bir avuç kurt üzümünü atıştırmalık olarak yiyebilir veya sabah yediğiniz yulafınızın içine katabilirsiniz.

Mutfağımızdaki 15 doğal antioksidan!

Nar Antioksidan olarak çok kuvvetli bir meyve daha. Mücevher görünümlü her küçük tanecik, flavenoidslerin yanı sıra A, C, E vitaminleri, folik asit ve demir içeriyor. Ayrıca cildinize de çok iyi geliyor.