BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Musul'daki IŞİD tünelleri içerisi ayrı bir dünya

MUSUL'da IŞİD'in açtığı tüneller görüntülendi. Tünellede IŞİD militanlarının kullandığı banyo, kütüphane, mutfak bile var.

IRAK'ta terör örgütü DEAŞ'a yönelik Musuloperasyonu sürerken, birçok Musullu korku içinde evlerine kapandı. DEAŞ mensupları, kentten kaçmaya çalışan sivilleri yakaladığı yerde infaz ediyor.


Irak’ın kuzeyindeki Musul kentinin DEAŞ’ın elinden alınması için düzenlenen operasyondanson dakika haberleri gelmeye devam ediyor.


DEAŞ'IN TÜNELLERİ ORTAYA ÇIKTI


Musul'da DEAŞ'tan alınan Şeyh Emin Köyü'nde terör örgütünün kullandığı tüneller ortaya çıktı. Bölge DEAŞ için cephenin ön hattı olarak kullanılıyordu.


Köyde bombaların attığı büyük çukurlar görülüyor. Evlerin bittiği noktada ise büyük bir tünel var. İlerledikçe 25-30 metrelik tünel peş peşe birkaç tünele bağlanıyor. Tüm tüneller ise karargah olarak kullanılan köy camisine çıkıyor.


MUTFAK, KÜTÜPHANE, SİLAHLAR...


Tünellerin bağlandığı bazı koridorlar ise mutfak ve kütüphaneye bağlanıyor. Kütüphanede dijital arşiv olduğu da gelen bilgiler arasında. Teröristler aylarca yetecek yiyecek ve yaşam malzemesi depolamış. Tünellerde silahlarını çıkartabilecekleri mevziler de hazırlamışlar. 


Terör örgütü yer altında tüneller sistemi kurmuş.


İşte NTV ekibinin görüntülediği o tüneller:

Sitene Ekle
Etiketler