BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,98
POLİTİKA

Mustafa Varank aslen nereli yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı kimdir?

Yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank kimdir, aslen nerelidir ve yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Mustafa Varan'ın eşi kimdir, çocukları kim? Yeni kabineye giren ve Erdoğa'a yakın olan isimlerden biri olan Mustafa Varank hakkında merak edilenler haberimizde.

Yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en yakın isimlerden Mustafa Varank'ın eski görevi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı idi. Mustafa Varank İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra ODTÜ Siyasi Bilimler Akademisi'nde lisans eğitimi aldı. Varank, ODTÜ'deki eğitiminin ardından yurtdışında eğitimini sürdürdü.

Yeni kabinede olan Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı olarak görev yapıyordu.

15 TEMMUZ ŞEHİDİ İLHAN VARANK'IN KARDEŞİ: Mustafa Varank'ın ağabeyi İlhan Varank, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit oldu. Hain darbe girişiminde önce Vatan Caddesi'ne giden İlhan Varank, oradaki direnişin sonuç vermesi ve darbecilerin teslim olmasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına gitti. İlhan Varank burada halka ateş açan darbeciler tarafından vurularak şehit edildi. Hayatını bilime adayan Varank, profesör unvanıyla Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Sitene Ekle
Etiketler