BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  DÜNYA

Müslüman gafına sert tepki!

Sarkozy’nin, Toulouse’daki saldırılarda öldürülen üç askerden ikisi için "görünüşte Müslüman" ifadesini kullanması, muhalefetin sert tepkisine yol açtı...

Abone ol

Fransa’da Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin, Toulouse’daki saldırılarda öldürülen üç askerden ikisi için "görünüşte Müslüman" ifadesini kullanması, muhalefetin sert tepkisine yol açtı.

Muhalefetteki Sosyalist ve Komünist Parti temsilcileri, Sarkozy’nin ifadelerinden büyük rahatsızlık duyduklarını ifade etti.

Komünist Parti tarafından yapılan açıklamada, "Sarkozy’nin sözleri saçmalığın da ötesinde, ırkçı" denildi.

Sosyalist Parti açıklamasında ise "Cumhuriyet ilkesi görünüşe göre ayırımı yadsır. Sarkozy, toplumu bölen ifadeleri kullanmaması gerektiğini artık öğrenmeli" ifadesi kullanıldı.

Aşırı sağcı parti lideri Marine Le Pen’in saldırıları düzenleyen Muhammed Merah ve İslam arasındaki bağlantı kurmasını eleştiren Sarkozy, dün "France info" radyosuna "Hiç bir şekilde kavram kargaşası yapılmamalı. Toulouse ve Montauban’da öldürülen üç askerden ikisi görünüşte Müslümandı. Ancak gerçekte bu Müslüman görünüşlü olanlardan birisi Katolik’ti" şeklinde konuşmuştu.

Fransız polisi tarafından düzenlenen operasyonda ölü geçirilen Merah, üçü asker toplam yedi kişiyi öldürmüştü.