BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65
MEDYA

Murat Güloğlu, Kanal D'ye böyle veda etti!

Demirören Grubu’nun Aydın Doğan’a ait gazete ve televizyonları satın almasının ardından başlayan değişim sürecinde dikkat çeken gelişme yaşandı

Kanal D’de sabah haberleri tamamen yayından kaldırıldı. Geçtiğimiz yıl Kanal D’nin sabah haberlerini sunmaya başlayan Murat Güloğlu’nun programı bu sabah son yayınını yaparak ekranlara veda etti.

Kanal D’den yapılan açıklamada Güloğlu’nun programının bulunduğu sabah kuşağında Yabancı Damat ve Aşk-ı Memnu dizilerinin tekrarlarının yayınlanacağı duyuruldu.

Murat Güloğlu Kimdir?

6 Nisan 1975 tarihinde dünyaya gelen Murat Güloğlu, aslen sivaslıdır. Türk haber spikeri, televizyon ve İnternet gazetecisi, televizyon programı yapımcısıdır.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü mezunudur. Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Avrupa Birliği ve Dış Politika Programı'nda yüksek lisans derecesine sahiptir. IPI (Uluslararası Basın Derneği) Türkiye Ofisi Sertifika Programı sahibidir.

Medya geçmişi 1995 Şubat ayında başlar. Uzun süre birçok TV kanalı haber ve program departmanında spiker, muhabir, editör ve yapımcı olarak görev almıştır. 1999 yılında üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından "Yılın En İyi Televizyon Gazetecisi" ödülüne layık görülmüştür. Muhabirliğin ardından kamera önüne geçerek haber spikerliği ve program sunuculuğu yapmıştır. Halen FOX'ta Evinizin Oğlu Murat Güloğlu sloganıyla program sunuculuğu - haber spikerliği yapmakta, Çalar Saat Hafta Sonu kuşağını sunmaktadır. Bununla beraber Gazete Habertürk'ün pazar röportajlarını gerçekleştirmekte ve gazeteci Güneri Cıvaoğlu ile çalışmaktadır. Murat Güloğlu'nun "Gitmesen...Gitme Sen." isimli bir kitabı bulunmaktadır.

Sitene Ekle