BIST 9.080
DOLAR 32,42
EURO 35,21
ALTIN 2.325,69
MEDYA

Muhteşem Yüzyıl Kösem 5. bölüm 3. fragmanı

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi 5. yeni bölümüyle 10 Aralık 2015 Perşembe akşamı Star'da olacak. Muhteşem Yüzyıl Kösem'im bu hafta yayınlanacak son bölümünde neler yaşanacak?

Muhteşem Yüzyıl Kösem 5. yeni bölüm 3. fragmanı yayınlandı; 10 Aralık 2015 Perşembe akşamı Star'da...


Henüz 14 yaşındayken babasının ani ölümüyle tahta çıkan Sultan Ahmed’in genç omuzlarında koca bir cihan imparatorluğunun yükü durmaktadır.


Tahta çıkan genç sultan içeride isyanlar, dışarıda değişen güç dengeleri, sarayın içerisinde çıkar çatışmaları ve tahta göz diken ihtiraslı gözlerle karşı karşıyadır.


Tüm bu kara bulutlarlar arasında Sultan Ahmed’in dünyasını aydınlatan tek şey gördüğü bir tablodaki güzel kızdır. Sultan Ahmed’in bu tablodaki genç kızdan ne kadar etkilendiğini gören Safiye Sultan, tabloda resmedilen kızı dünyanın merkezine, Osmanlı’ya taht hediyesi olarak getirir.


Ahmed ve Kösem, hem Batı’dan hem Doğu’dan çevrelenen bir dünya devletinin var olma savaşının yüklerini omuzlarında taşıyarak yürüyecekleri bu yolda, aşklarının büyük gücüyle birlikte büyüyecekler.


Sultan Ahmed tahta geçtiğinde Osmanlı tahtının onun dışında yalnızca bir veliahtı kalmıştır. Onun zamanında kaldırılacak olan kardeş katli geleneği nedeniyle hanedanda erkek çocuk neredeyse kalmamıştır. Bu durumu kendileri için bir fırsat bilen Giray Kardeşler ise gözünü tahta dikmiştir.


Uzun senelerdir süren geleneğe göre Kırım Hanlığı’nın hanzadeleri tahta çıkmadan evvel İstanbul’da tutuluyor, bir esir hayatına benzeyen bu sürecin sonunda Osmanlı hükümdarının kararına göre Kırım Hanlığı’nın başına geçiyorlardı. Mehmet ve Şahin Giray kardeşler buna bir son vermeye kararlıydılar.


Kadınlar Saltanatı olarak adlandırılan dönemin zirveye çıktığı zamanları anlatan Muhteşem Yüzyıl Kösem’de sultanlar ve onların yapacakları da hikayeyi derinden etkileyecek. Büyük Valide Safiye Sultan, Handan Sultan, Halime Sultan ve Fahriye Sultan’ın müdahaleleri, çevreleri, ilişkileri Saray’ın kaderini kökünden değiştirecek.


Muhteşem Yüzyıl Kösem’de ön plana çıkacak hikayelerden biri de Yeniçeriler. İmparatorluk ordusunun asi ve cesur kahramanlarının geçmişleri ve gelecekleri arasında, yasakların gölgesinde sürdürdükleri hayatları kimi zaman Saray’ın en kalbine kadar etki edecek. Sultan Ahmed ve İskender’in yoldaşlığı ise İskender’in sakladığı sır ile daha da karmaşık hale gelecek.

Sitene Ekle
Etiketler