BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
GÜNCEL

Muhammed Ali'yi anma töreninde Türkiye'yi hedef alan sözler

Ünlüler boksör Muhammed Ali için düzenlenen törende konuşan Haham Michael Lerner, Türk liderleri için ise ağır ifadeler kullandı.

Muhammed Ali'nin cenazesinin defnedilmesinin ardından son tören ise KFC Center'da yapıldı. Törene aralarında eski ABD Başkanı Bill Clinton, Ali'nin eşi Lonnie Ali, Hollywood yıldızı Billy Chrystal, Haham Michael Lerner'ın da bulunduğu kişiler konuşma yaptı.


Amerikalı Musevileri temsil etmek için törene katılan Haham Lerner, Türkiye'ye yönelik ağır ifadeler kullandı. Türk liderlerini Kürtleri öldürmekle suçlayan Lerner sözlerine şöyle devam etti: “Seçimle işbaşına gelen yetkililere işkenceye son vermelerini söyleyin. Bu ülkede 2008'de ekonomik kriz yaratan bankalara ve büyük şirketlere, gelir dağıtımı adaleti istediğinizi söyleyin. Şiddet kullanan kullanan politikacılara dur deyin, savaşlara dur deyin. Türkiye'nin liderlerine Kürtleri öldürmeyi durdurmayı söyleyin. İsrail Başbakanı Netanyahu'ya, iç güvenliği sağlamanın yolunun Batı Şeria'yı işgal etmeyi durdurmak, Filistin devletinin kurulmasına yardımcı olmaktan geçtiğini söyleyin" dedi. Berner'ın konuşması, cenaze ve anma törenine siyaseti karıştırdığı gerekçesiyle sosyal medyada eleştirilere yol açtı.


ABD eski başkanlarından Bill Clinton da yaptığı konuşmada, Muhammed Ali ile olan ilişkilerinden söz eserek, Ali'nin hem bir sporcu hem de insan olarak gösterdiği çabaları övdü. Törende Muhammed Ali'nin kızları Meryem Ali ce Raside Ali, oyuncu Billy Chrystal da yaptıkları konuşmada Ali ile ilgili anılarını paylaştı.

Sitene Ekle
Etiketler