BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
MEDYA

Müge Anlı'da yeni gelişme: Fahire Kara'nın evi bulundu

Hac faciasında öldüğü sanılan ancak 27 yıl sonra yaşadığı öğrenilen Fahira Kara'nın Suudi Arabistan'daki evi ortaya çıktı.

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında ele alınan Fahire(Fahriye) Kara olayıyla ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Hac faciasında öldüğü sanılan ancak 27 yıl sonra yaşadığı öğrenilen Fahira Kara'nın Suudi Arabistan'daki evi ortaya çıktı.

Programa konuk olan Sabire Hanım, Fahire Kara'nın evinin Nur Dağı'nın ilk sokağında olduğunu söyledi ve çektiği fotoğrafları Müge Anlı ile Tatlı Sert programı izleyicileriyle paylaştı.

Batman'da eşi ve 12 çocuğuyla birlikte yaşayan Fahire Kara, 1990 yılında eşi ile birlikte Hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gitti. Kara çifti, 450'si Türk 1426 hacı adayının hayatını kaybettiği El Muaysem Tünel İzdihamı'nda yaralandı. Abdullah Kara eşini o kalabalıkta kaybetti, sonunda öldüğünü düşünerek Batman'a döndü. Müge Anlı'ya konu olan başka bir olay üzerine programa katılmaya karar veren Fahire Kara'nın ailesinin anlattıklarından sonra önce talihsiz kadının yaşadığı ayrından yaşadığı ilginç olayın detayları ortaya çıktı. Suudi yetkililer izdiham sırasında çevredeki herkesten yardım isteyince Yemenli, Fahire'yi kurtarma bahanesiyle kaçırmış ve yıllarca Medine'deki evinde alıkoymuş ve ondan 3 çocuk sahibi olmuştu. Müge Anlı kendisine gelen açıklamayı canlı yayında; "Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan sorumlu olan Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş Fahriye Kara'nın kaybını yakından izliyor. Ayrıca olay Milli İstihbarat Teşkilatımıza intikal etti. Fahriye Kara'nın Interpol tarafından araması çıkarılacak. Biz de kendilerine çok teşekkür ediyoruz" şeklinde duyurmuştu.

Sitene Ekle