BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Mor yiyecekler mucize gibi

Mor yiyecekler mucize gibi

Beslenme uzmanları mor yiyeceklerde bulunan antosiyaninlerin çok yararlı olduğunu ve kanser gibi birçok hastalıktan koruduğunu belirtti. Aynı zamanda yaşlanmayı geciktiriyor...

Mor yiyecekler mucize gibi

Kanseri önler 2010 yılında Porto Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, yaban mersindeki antosiyaninler göğüs kanser hücrelerinin büyümesini önlüyor. 2014 yılında Çin'de yapılan araştırma ise siyah pirinçteki antosiyaninler aynı etkiye sahip olduğunu gösterdi. North Carolina State Üniversitesi, yaban mersinin prostat kanser tümörlerini durdurduğunu belirtirken Ohio Üniversitesi mor mısırın kolon kanseri için etkili bir yiyecek olduğu söyledi.

Mor yiyecekler mucize gibi

Yaşlanmayı geciktirir Mor yiyeceklerdeki antioksidanlar yaşlanmayı geciktiren özelliğe sahip olduğu düşünülür. Aynı zamanda cildi gerginleştirir ve kırışıkları azaltır. 2009 yılında yapılan bir araştırmaya göre yaban mersinindeki antosiyaninler UV ışınlarından cildi korur ve cildin yaşlanmasını erteler.

Mor yiyecekler mucize gibi

Obeziteyi tedavi eder 2008'de Japonya'da farelerde yapılan araştırmada, antosiyanin tüketimini azalttıkça kilo alımının arttığı gözlemlendi. Araştırmacılar, obez farelere tatlı patatesle besledikten sonra daha fazla kilo kaybettiklerini de belirtti. Mor tatlı patateste bulunan fazla antosiyanin seviyesi, yağ hormonunu düzenler.

Mor yiyecekler mucize gibi

Beyni güçlendirir Antosiyaninler, beyin yaşını azaltarak güçlendirir. Antosiyanin açısından zengin olan yiyecekleri tüketenlerin, zeka testlerinde daha başarılı olduğu iddia edildi.