BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.440,44
HABER /  DÜNYA

Mısır'da 8 darbe karşıtına müebbet

Mısır'da izinsiz gösterilere katılarak yol kestiği iddia edilen 8 darbe karşıtı, çıkarıldığı mahkemece müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol
Mısır'da, "izinsiz gösteri düzenleme ve yol kesme" iddiasıyla haklarında dava açılan darbe karşıtı 8 sanığa müebbet hapis cezası verildiği belirtildi. 
 
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, "izinsiz gösteri düzenleme, terör örgütüne mensup olma, ateşli silah bulundurma, şiddete teşvik, yetkili makamlara mukavemet gösterme, kamu düzenini bozma, özel ve kamu kurumlarına zarar verme" iddiasıyla yargılanan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu olduğu belirtilen darbe karşıtı 8 sanığa müebbet hapis cezası verdi. 
 
Kararın temyiz yolunun açık olduğu ifade edildi.
 
MİNYA İDAMLARI
 
Öte yandan Beni Suveyf Mahkemesi'nin, kamuoyunda "Minya idamları" olarak bilinen davada yargılanan ve haklarında verilen idam ve müebbet hapis hükümleri bozulan darbe karşıtı 36 sanığın duruşma tarihini 3 Haziran olarak belirlediği ifade edildi. 
 
Minya'daki polis merkezine saldırı ve şiddet eyleminde bulunma iddiasıyla yürütülen "Minya idamları" davasının 28 Nisan 2014'teki duruşmasında aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 683 sanıktan 183'ü hakkında idam, 4'ü hakkında müebbet hapis cezası verilmiş, 496 sanık ise beraat etmişti. Mısır mahkemesi daha sonra idam ve müebbet hapis cezası verilen 36 sanık hakkındaki kararı bozup, duruşmanın yeniden görülmesine hükmetmişti. 
 
BEDİİ VE 90 SANIĞIN DURUŞMASI ERTELENDİ
 
Ayrıca Minya Ceza Mahkemesi'nde iki farklı davadan yargılanan Bedii ve 90 sanığın dava duruşmalarının ertelendiği belirtildi. 
 
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bedii ve 90 sanık hakkında, "Minya'da şiddet olayları" ve "Minya'da tarım ofisi önündeki olaylara karışma" gerekçesiyle açılan iki farklı davanın duruşması ertelendi.
 
Söz konusu duruşmanın tarihi hakkında bilgi verilmedi.