BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.435,85

Miraç Kandili 2017'de ne zaman önemi nedir?

Miraç Kandili 2017'de ne zaman önemi nedir?

2017 Dini günler takvimine göre Miraç Kandili ne zaman ve hangi güne denk geliyor? Miraç Kandili'nin önemi nedir, duaları ve namazları nasıl kılınır? İşte Mirac kandili hakkında bilmeniz gerekenler.

Miraç Kandili 2017'de ne zaman önemi nedir?

Miraç Kandili 2017 yılında ne zaman ve hangi güne denk geliyor? Diyanet'in 2017 dini günler takvimine göre Miraç Kandili 23 Nisan 2017 tarihinde olacak. Miraç Kandili bu sene pazar gününe denk geliyor. Peki Miraç Kandili'nin önemi nedir bu gecede ne olmuştur? Miraç kelime manası olarak "merdiven", "yükselecek yer", "en yüksek makam" anlamına gelmektedir. Miraç Kandili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in göğe yükseldiği gecedir ve bu sebeple İslam alemi için önemlidir. Miraç Kandili'nde edilen dualar kabul olur kılınan namazlara sayısız sevap yazılır. Peki Miraç Kandili namazı ve duası nasıldır? Kandil namazı saat kaçta nasıl niyet edilerek kılınır? Yeri gelmişken Miraç Kandili namazı ve dualarına ilişkin kısa bilgiler de aktaralım.

Miraç Kandili 2017'de ne zaman önemi nedir?

Miraç kandili namazı kaç rekattır, ne zaman nasıl niyet edilerek kılınır? : Miraç Kandili namazın müslümanlara hediye olduğu gecedir. Miraç gecesinde Hazreti Muhammed göğe yükseldikten sonra dönüşte ümmetine 5 vakit namazı getirmiştir. Haliyle Miraç kandilinde kılınacak namazlar önemli ve özeldir. Miraç kandili gecesinde 12 rekatlık hacet namazı kılınması öneriliyor. Miraç namazını yatsı namazından imsak vaktine kadar herhangi bir saatte kılabilirsiniz. Miraç Kandili namazına niyet ederken "Ya Rabbi , rıza-i şerifin için niyet eyledim namaza. Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili Habibin Resul-i Zişan Efendimiz hürmetine ben aciz kulunu afv-ı ilahine , feyz-i ilahine , rıza-i ilahine mazhar eyle” denilir.

Miraç Kandili 2017'de ne zaman önemi nedir?

Miraç gecesinde kılınacak olan namaz 12 rekat Hacet veya tesbih namazıdır. Miraç gecesi nafile hacet namazının kılınışı iki rekatta bir selam vererek olur. Miraç gecesi hacet namazının Ayetel Kürsi ile kılınışının ayrıntılı tarifi şu şekilde; Hacet namazı 1. rekatta: Subhaneke + Fatiha + 3 Âyetel Kürsî / Hacet namazı 2. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas. / Hacet namazı 2. Rekâtin sonunda: Ettehiyyâtü +salli +barik / Hacet namazı 3. Rekâtta: Subhaneke + Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas. / Hacet namazı 4. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas. / Rekâtin sonunda: Ettehiyyâtü + Allahümme salli + Allahümme bârik +Rabbenâ duaları okunur. Hacet namazını bu şekilde 12 rekata tamamlarsınız.