BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Mide yanmasına iyi gelen 15 yiyecek

Mide yanmasına iyi gelen 15  yiyecek

Mide yanması ağız tadını kaçıran hastalıklardan biri. Peki Mide yanmasının sebepleri neler ve iyi gelen yiyecekler nelerdir? Mide yanması ile karşılaşmamak için neler yapılmalı? İşte bu soruların yanıtları...

Mide yanmasına iyi gelen 15  yiyecek

Mide yanması, genellikle boğaz ve yemek borusunda aralıklarla görülen yanma hissi olarak tanımlanır. Mide yanması belirtilerini tespit etmek oldukça basittir. Birçok kişide mide ekşimesine bağlı olarak ortaya çıkan bu rahatsızlığın belirtileri geceleri artar ve genel olarak kişinin uyku sağlığını olumsuz etkiler. Mide yanmasına neden olan yiyecek ve içeceklerin başında; baharatlı ve kızarmış yiyecekler, kafein ve Alkol gelir. Mide asidini dengelemenin ve tüm rahatsızlık belirtilerini ortadan kaldırmanın en doğal yolu, bazı yiyecek ve içecekleri daha fazla yemektir.

Mide yanmasına iyi gelen 15  yiyecek

Mide yanmasına iyi gelen yiyecekler, aynı zamanda mide asidini dengeler ve tüm rahatsızlık belirtilerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Aşağıda yer alan yiyecek ve içecekler ile sizler de mide yanması şikayetinden kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Mide yanmasına iyi gelen 15  yiyecek

MZencefil çayı, geçmişten günümüze sindirim rahatsızlıkları tedavisinde kullanılan doğal bir ilaçtır. Kaynayan suyun içerisine bir miktar zencefil kökü veya kabuğu atarak, demlemeye bırakın. Bu bitkisel çayı içtikten sonra, mide yanması şikyetinin azalmaya başladığını göreceksiniz. Zencefil çayı, reflü tedavisinde de önerilen en etkili anti-enflamatuar yatıştırıcılardan biridir.

Mide yanmasına iyi gelen 15  yiyecek

Mide yanması (ya da mide ekşimesine) ne iyi gelir bilmek önem taşıyor. Mide yanması ile karşılaşmamak için hem beslenme şeklinizle hem de hayat tarzınızla ilgili basit değişiklikler yapabilirsiniz. İşte alabileceğiniz önlemler ve dikkat edilmesi gereken konular: