BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.435,85

Mide gribi nedir yeni salgın geliyor!

Mide gribi nedir yeni salgın geliyor!

Mide gribi nedir? Mide gribi bulaşıcı mıdır, kaç günde geçer? Mide enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Mide enfeksiyonu ne yemeli? Mide bağırsak enfeksiyonunda bitkisel tedavi var mı? Mide üşütmesi ile mide gribi aynı mı?

Mide gribi nedir yeni salgın geliyor!

Mide gribi önceden duymaya alışkın olmadığımız ve son aylarda ismini sıkça duymaya başladığımız bir grip türü. Mide gribi; ishal, karın kırampları, bulantı, kusma ve ateş gibi belirtilerle gün yüzüne çıkan bağırsak enfeksiyonudur. Havanın soğumasından çok, kapalı ve kalabalık ortamlarda bulunması sonucu ortaya çıkan mide gribi bu tür ortamlardan buluşan norovirüs sebebiyle vücudumuzda yer ediyor. Genelde rota virüsü ile karşılaştırılan norovirüsten korunmanın yolu var mı?

Mide gribi nedir yeni salgın geliyor!

Norovirüs daha önceleri “Norwalk-like virus” olarak bilinen ve calicivirus olarak adlandırılan bir virüs grubunun üyesidir. Bu virüsle enfeksiyon, mide ve bağırsakları etkileyerek mide gribi adı verilen gastroenterit hastalığına yol açar.

Mide gribi nedir yeni salgın geliyor!

Hangi yaş grubunda etkilidir? Norovirüs herkese bulaşma özelliğine sahip ve bir insanın ömrü boyunca defalarca nüksedebilen bir virüstür. Norovirüsler, öncelikle büyük çocuklar ve erişkinlere bulaşırlar. Rotavirüslerden sonra, akut mide gribinin ikinci en önemli sebebi Norovirüslerdir. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde Norovirüs enfeksiyonları erken çocukluk çağı sırasında görülmeye başlar.

Mide gribi nedir yeni salgın geliyor!

Kimler risk altındadır? Birçok farklı Norovirüs alt grubu vardır ve hastalık geçirildikten sonra bağışıklık uzun süreli değildir. Bu yüzden Norovirüs infeksiyonu bir insanın ömrü boyunca nüksedebilir. Ek olarak, genetik faktörlerdeki farklılıktan dolayı, bazı insanlara bulaşıp, bunu daha şiddetli hastalıklara çevirmesi de söz konusu olabilir.