BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
GÜNCEL

Metroda Çanakkale ruhunu yaşattılar

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde Metro İstanbul tarafından yapılan etkinlikle 'Çanakkale Ruhu' metroda canlandı. Çanakkale'deki askerleri temsil eden tiyatro oyuncuları Yenikapı Metro'dan metroya binerek cepheye gitti.

Yenikapı İstasyonu’nda gerçekleştirilen programda Çanakkale Savaşı’nda cephede savaşan askerleri temsilen dönemin asker kıyafet ve teçhizatlarıyla kuşanmış tiyatrocular, metroya binerek yolculuk yaptı. Çanakkale türküleri söylenen metroda küçük bir tiyatro oyunu da gerçekleştirildi. Gösteriye metrodaki yolcular yoğun ilgi gösterirken, bazıları ise cep telefonuyla görüntü çekti. Öte yandan Yenikapı, Ünalan, Kirazlı ve Edirnekapı metro istasyonlarında da vatandaşlara hoşaf ve arpa ekmeği ikram edildi.

"Temsili olarak yeni nesle bu günü hatırlatmak istiyoruz"

Metro İstanbul Genel Müdürü Kasım Kutlu yaptığı açıklamada, " 102 yıl önceki tarihi bir olayın yeniden canlandırılması adına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro İstanbul olarak , empati yapmak suretiyle, temsili olarak yeni nesle bu günü hatırlatmak istiyoruz" dedi.

Sitene Ekle
Etiketler