BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.395,33
HABER /  GÜNCEL

Metrobüsü överken karizma çizildi

İETT Genel Müdür Vekili Öztürk için talihsiz gün. Öztürk, metrobüs eleştirilerini yanıtlamak için gazetecilerle tura çıktı. Araçları överken, öndeki metrobüs bozuldu

Abone ol

Hollanda'dan alınan ve sık sık arızalanan Phileas marka araçlar için dün iade-i itibar günüydü. İETT, basın toplantısı düzenleyip, araçlara yönelik iddiaları yanıtlayacaktı. Buluşma Edirnekapı Garajı'nda gerçekleştirildi.

Genel Müdür Vekili Mehmet Öztürk, 38 Phileas aracın bulunduğunu, testi geçen 23'ünün trafiğe çıktığını, 12'sinin ise kısa sürede Hollanda'dan geleceğini söyledi. Araçları geleceğin aracı olarak tarif etti, işçi ve yakıttan tasarruf sağladığını belirtti. Öztürk, 200 kapasiteli aracın 280 yolcuda sıkıntı yaşamayacağını, hataların ise şoför kaynaklı olduğunu savundu.

Öztürk, 'rampa çıkamıyor' iddialarını yalanlamak için de 250 kişiyle metrobüse binip, Gümüşsuyu yokuşuna çıkacağını söyledi. Sıra şehir turuna geldi. Gazeteciler ve Öztürk metrobüsle Söğütlüçeşme yolunu tuttu. Ancak, açıklamalar sürerken araç durdu, öndeki Phileas'ın arıza yaptığı anlaşıldı.

Bunlar beni bıktırdı yeni otobüsler yolda

İETT Genel Müdür Vekili Mehmet Öztürk, bu araçların kendisini yorduğunu ve bıktırdığını belirterek yeni bir otobüs projesinden söz etti. TÜBİTAK'la birlikte hidrojenli araba projesi üzerinde çalıştıklarını ilk kez açıklayan Öztürk, '3 aydır bu çalışmayı yürütüyoruz. 15 ay sonra bir model araç çıkarıp, bunu deneyeceğiz' dedi.