BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.395,51
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji'den İstanbul'a acil uyarı

Aşırı sıcaklar ve uzun Ramazan günleri sebebiyle bunalan İstanbullular güne yağmur sürpriziyle uyandı.

Abone ol

Meteroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için "kısa süreli acil" uyarısı yaptı. Meteoroloji ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar konusunda vatandaşları uyardı.

İstanbul'a gökgürültülü sağanak yağışın beklendiğini açıklayan Meteoroloji, resmi internet sitesinde şu ifadelere yer verdi:

SU BASKINI, KISA SÜRELİ FIRTINA

"İstanbul radarından alınan son verilere göre; sabah saatlerinde boğaz çevresi ve İstanbul il genelinde yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (yağış anında kısa süreli fırtına, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

VATANDAŞLAR HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

Aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakalanan İstanbullular çareyi kapalı mekanlara sığınmakta buldu. Otobüs durakları ve metro istasyonları, yağan yağmurdan kaçanların sığınma mekanları oldu. Yağmur, bazı bölgelerde trafik yoğunluğu da yaşanmasına neden oldu.

METEOROLOİ'DEN BATI KARADENİZ'E KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak ve Düzce çevrelerinde yağışların sabah saatlerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yağış anında kısa süreli fırtına, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

1 AĞUSTOS PERŞEMBE

yagmur1.jpg

2 AĞUSTOS CUMA

yagmur3.jpg

3 AĞUSTOS CUMARTESİ

yagmur4.jpg

4 AĞUSTOS PAZAR

yagmur5.jpg

5 AĞUSTOS PAZARTESİ

yagmur7.jpg