BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.430,89
GÜNCEL

Mete Yarar'dan FETÖ uyarısı! Başka bir tehdit gelecek

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, 'Ülkedeki bu adamların kriptolu dönemi bitinceye kadar muhtemelen bu alarm durumu devam edecek.' dedi.

Düzce Valiliği tarafından Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlenen 'Okur-Yazar Buluşmaları' etkinliğine katılan Yarar, Türkiye'nin her ulaştığı noktasında aynı soru ile karşı karşıya kaldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bizlere hiç bir zaman 'Niye buraya geldiniz?' diye bir soru sorulmadı. Niye bu kadar geç geldiniz? Sorusu ile karşılaştık. İster Bosna Hersek'e, ister Lübnan'a gidin, hep bu soru ile karşılaştık. Afganistan, Çad, Somali nereye giderseniz gidin, ilk soru, 'Neden bizi bıraktınız?' ve 'Neden bu kadar zamandır gelmediniz?' olacak. Hiçbir yerde bizi yabancı bir asker olarak görmediler. Çatışma bölgelerinde bulunduğum için söylüyorum bunu."

Yarar, sürekli 'Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 24 Haziran seçimlerine nifak sokabilecek mi?' sorusu ile karşılaştığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Devletin istihbarat ve emniyet birimleri bu temizlikten sonra çok daha uyanık ve çok daha iş bilir seviyede. Bu, 'Türkiye'de hiçbir şey olmayacak' anlamına gelmez ama eskiden bu konudaki alarm düzeyi kırmızı kod idiyse şimdilerde 2-3 ton aşağıya inmiştir. Alarm durumu hala devam ediyor mu derseniz, evet ediyor. Ülkedeki bu adamların kriptolu dönemi bitinceye kadar muhtemelen bu alarm durumu devam edecek."

Sitene Ekle
Etiketler