BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.439,52
GÜNCEL

Mete Yarar Barzani'nin PKK'ya saldırısını durduran ülkeyi ifşa etti

Mete Yarar, Kuzey Irak'ın Sincar ilçesinde Peşmerge ile PKK arasındaki silahlı çatışmayı ABD'nin durdurduğunu açıkladı.

Güvenlik Uzmanı ve eski bordo bereli Mete Yarar, TVNET'te Karşı Karşıya programında ABD'nin bölgedeki sinsi politikasını bir kez daha gözler önüne serdi.

Mete Yarar, Kuzey Irak'ta Sincar'ı işgal eden PKK'lı teröristlere saldırı başlatan Barzani güçlerine, ABD'nin DEAŞ'la mücadelede hedef saptırma gerekçesiyle durdurduğunu söyledi.

ABD'nin DEAŞ gerekçesini değerlendiren Yarar, "Bu kadar özveriyi PYD üzerinden Türkiye'ye silah getirirken, teröristlere 'anti tank füzeleri niye Türkiye'de çıkıyor?' diye sorsaydınız" diyerek tepki gösterdi.

SİNCAR'DA NELER OLMUŞTU?

Musul'a bağlı Şengal ilçesinin Hanesur köyünde Suriyeli Kürtlerden oluşan Rojava Peşmergeleri ile PKK'ya bağlı YBŞ arasında geçtiğimiz hafta silahlı çatışma çıkmış her iki taraftan da ölü ve yaralananlar olmuştu.

Rojavalı Peşmerge Birliği'nden 500 kişilik güç dün, Peşmerge Bakanlığı'nın kararıyla sınır bölgesini korumak için Sinun — Hanesur arasındaki bölgeye konuşlandırılmıştı. Peşmergelerin konuşlanmasına karşılık YBŞ güçleri de bölgeye sevkiyat yapıp peşmergelerin bölgeden çıkmasını istemişti.

PKK ve YBŞ güçleri Ağustos 2014 yılından beri Şengal'de bulunuyor. IŞİD, 3 Ağustos 2014'te Ezidilerin yoğun yaşadığı 450 bin nüfuslu Irak'ın Musul kentine bağlı Şengal ilçesine ağır silahlarla saldırarak kenti ve köylerini ele geçirmişti. Peşmerge ve YBŞ güçleri, Şengal'i 2015'in kasım ayında IŞİD'in elinden almıştı. YBŞ güçleri de Şengal'ın alınması operasyonuna katılmıştı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani de daha önce birkaç defa yaptığı açıklamalarda PKK'nın Şengal'den çıkmasını istemişti.

Sitene Ekle