BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Metabolizmanızı canlandıracak 9 yöntem

Metabolizmanızı canlandıracak 9 yöntem

Alışkanlıklarınızda bazı değişiklikler yaparak metabolizmanızı canlandırabilir, böylece daha fazla kalori yakarak kilo vermeyi pratik ve kolay bir süreç haline getirebilirsiniz.

Metabolizmanızı canlandıracak 9 yöntem

Alışkanlıklarınızda bazı değişiklikler yaparak metabolizmanızı canlandırabilir, böylece daha fazla kalori yakarak kilo vermeyi pratik ve kolay bir süreç haline getirebilirsiniz. Uzman Diyetisyen Merve TIĞLI ÇINAR metabolizmanızı yeniden canlandıracak 9 yeni yolu açıklıyor...

Metabolizmanızı canlandıracak 9 yöntem

Oturmaktan Vazgeç! Yoksa siz hala yerinizde oturuyor ve neden kilo vermenizin durduğunu anlamaya mı çalışıyorsunuz? Bu kadar düşünmekten vazgeçin ve biran önce harekete geçin! Araştırmalar ev toplamak, bir enstruman çalmak, dansetmek gibi aktivitelerin vücut ağırlığı üzerinde kümülatif etki yarattığını ve bazı durumlarda düzenli egzersizden bile daha önemli olabileceğini gösteriyor! Hadi, asansör kullanmak yerine merdivenleri çıkın, yemek yaparken dansedin, çocuklarınızla oynayın, telefonla konuşurken ayakta gezinin ve olabilidiğince fazla hareket edin.

Metabolizmanızı canlandıracak 9 yöntem

Tat Duygunuzu Canlandırın! Pul biber, ateşli sos, sıcak salsa sosu gibi baharatlı malzemelere karşı açık olun ve bu acı baharatları yemeklerinizde mutlaka kullanın. Sahanda yumurtanıza biraz pul biber ekleyebilir veya salatalarınızı/dipsoslarınızı acı biberle tatlandırabilirsiniz. Bunu neden mi yapmalısınız? Çünkü yeni yapılan çalışmalar yemeğinize biraz acı eklemenin iştahınızı baskılamaya yardımcı olacağını ve metabolizmanızı bir nebze hızlandıracağını söylüyor! Yapılan bir çalışma, öğlen yemeğinde yiyeceklerinde acılı baharatlar kullanmaya başlayan katılımcıların akşam yemeğinde 60 kalori daha az tükettiklerini ve 10 kalori fazladan yaktıklarını gösteriyor.

Metabolizmanızı canlandıracak 9 yöntem

Biraz Kardiyodan Zarar Çıkmaz! Sizin de bildiğiniz gibi koşu, tempolu yürüyüş, yüzme, bisiklete binme gibi egzersizler kalp atımı gibi birçok metabolik işlevin hızını arttırıyor ve böylece daha fazla kalori yakmanıza yardımcı oluyor. Ancak bu uzun süreli egzersizlerin, aktivite yapıldıktan saatlar sonra dahi, vücudunuzun metabolizma hızını yüksek tutmasına yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? O zaman haftada 4 veya 5 gün tempolu aktiviteler yapmaya özen gösterin. Eğer bu aktiviteleri her gün yaparsanız metabolizmanızı her gün canlı tutacağınızı unutmayın!