BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
MAGAZİN

Meryem Uzeli'ye büyük şok! Ne yaptıysa nafile

Cannes Film Festivali’ne giden Meryem Uzerli, kırmızı halıda Raisa&Vanessa imzalı püsküllü elbiseyle boy gösterdi. Ancak Uzerli, Meryem Uzerli, kırmızı halıda yabancı basının dikkatini çekmeyi bir türlü başaramadı.

Cannes Film Festivali’ne giden Meryem Uzerli, kırmızı halıda Raisa&Vanessa imzalı püsküllü elbiseyle boy gösterdi. Uzerli’nin kırmızı halıya çıktığında yabancı basının başka yöne bakması “Meryem kime poz verdi?” dedirtti.

MERYEM UZERLİ KİMDİR? Meryem Uzerli, Almanya'nın Kassel şehrinde 12 Ağustos 1983'te dünyaya geldi. Dört çocuklu bir ailede en küçük kız çocuğu olarak büyüdü. Kendisinin dışında bir ablası ve iki tane abisi vardır. Asıl adı Meriem Sahra Uzerli'dir. Yaşamının büyük bir bölümünü Almanya'da geçiren güzel oyuncunun babası Türk, annesi ise Alman asıllıdır.

 Meryem Uzerli, tiyatro ve oyunculukla daha genç yaşlarında ilgilenmeye başlamıştır.  Almanya'nın Hamburg şehrinde oyunculuk ve tiyatro eğitimi veren bir kurumda bu ilgi ve yeteneğini eğitimli hale getirmiştir. Gençliğinde pek çok tiyatro oyununda yer  alıp çeşitli şehirlerde bu oyunları sergilemiştir. Turnede dolaştığı şehirler arasında Kassel, Hamburg ve Berlin bulunmaktadır.

Tiyatro ve oyunculuğun dışında, dil gelişimine de önem veren Uzerli, İngilizce  Almanca ve Türkçe konuşabilmektedir.

 1.73 cm boyuna sahip Meryem Uzerli spora olan ilgisini yüzme, basketbol ve binicilik alanlarında göstermiştir. Yaşamının erken dönemlerinde tezgahtarlık, garsonluk gibi işlerde de çalışmıştır. Türkiye'ye geldiğinde ise Muhteşem Yüzyıl dizisinin oyuncu  seçmelerine katılmıştır. Seçmelerin ardından Hürrem Sultan karakterini canlandırmayı başarmıştır.

Türkiye'de adını Muhteşem Yüzyıl'daki Hürrem karakteri ile duyurdu

 Muhteşem Yüzyıl dizisi Times Prodüksiyon tarafından 5 Ocak 2011'de Star TV ekranların yayınlandı. Meral Okay tarafından tarih-kurgu alanında izleyicinin beğenisine sunuldu. Dizide pek çok oyuncu canlandırdıkları karakterler ve oyunculuk performanslarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Dikkatleri üzerine çeken ve en çok konuşulan oyunculardan biri de Meryem Uzerli oldu. Dizide canlandırdığı Hürrem Sultan karakterini sergilediği performansıyla televizyon dünyasının pek çok kesiminden takdir almayı başardı. Muhteşem Yüzyıl dizisi ünlü oyuncuya pek çok filmin, dizinin  kapısını açtı. Yer aldığı projelerde gösterdiği başarılar birçok farklı ödüle layık görüldü.

Aldığı ödüller arasında; 4.Antalya Televizyon Ödülleri, Dram Dizisi En İyi Kadın Oyuncu (Muhteşem Yüzyıl) ,2012-Galatasaray Üniversitesi, En İyi Sinema-Dizi Kadın Oyuncusu (Muhteşem Yüzyıl),  2.Kristal Fare Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu (Muhteşem Yüzyıl)  gibi ödüller bulunmaktadır.

Oyuncu hem Almanya'da hem de Türkiye'de çeşitli dizi ve filmlerde rol almıştır. Oynadığı dizi ve filmler arasında  ise; Journey of No Return (2. Hostes) (Sinema Filmi), Ahirim Sensin (TV Dizisi), Das Total Verrückte Wochenende (Sinema Filmi), Gecenin Kraliçesi (TV Dizisi) bulunmaktadır.

Sitene Ekle
Etiketler