BIST 11.187
DOLAR 42,55
EURO 49,62
ALTIN 5.759,19

Mersin'de deri toplama kavgası

Mersin'de deri toplama kavgası

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde, kurban derilerinin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü adına toplandığı iddiası üzerine çıkan kavgada 6 kişi yaralandı.

Mersin'de deri toplama kavgası - Resim: 1

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde, kurban derilerinin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü adına toplandığı iddiası üzerine çıkan kavgada 6 kişi yaralandı.

Mersin'de deri toplama kavgası - Resim: 2

TAŞLI SOPALI KAVGA

Tozkoparan Zahit Mahallesi'nde Mustazaflar Derneği üyeleri Tarsus Kaymakamlığı'ndan kurban derisi toplama yetkisi aldıklarını öne sürerek mahallede kurban derisi toplamak isteyince, bölgede yaşayan Doğu kökenli bir grup tepki gösterdi.

Mersin'de deri toplama kavgası - Resim: 3

Bu kişilerin Mustazaflar üyelerinin mahalleden çıkmalarını istemesi üzerine iki grup arasında başlayan tartışma büyüyerek taşlı ve sopalı kavgaya dönüştü. Olaylara PKK yandaşlarının katılmasıyla mahalle savaş alanına döndü. Bunun üzerine sevk edilen çok sayıda polis kavgaya biber gaz ve TOMA ile müdahale etti.

Mersin'de deri toplama kavgası - Resim: 4

POLİS ARABASININ KAPISINI SÖKTÜLER

Olay sırasında bir polis ekip otobunun kapısı göstericiler tarafından söküldü. Sökülen kapı çevredekiler tarafından polislere teslim edildi. Taşların atıldığı olaylarda 6 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, ambulans ile çeşitli hastanelere kaldırıldı.