BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Mersin'de dehşete düşüren büyük kaza SON DAKİKA

Mersin’de yolcu treni hemzemin geçitte tarım işçilerini taşıyan servis aracına çarptı. Ortalık kan gölüne döndü.

Abone ol

MERSİN'in Akdeniz ilçesinde meydana gelen tren kazasında ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Kaza saat 07.15 sıralarında merkez Akdeniz İlçesi'nin Adanalıoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Acar Makina Sanayi Fabrikası işçilerini taşıyan minibüse, hemzemin geçitte Mersin- Adana seferini yapan yolcu treni çarptı.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Ortalık bir anda savaş alanına dönerken, tren altında sürüklenen minibüste bulunanlardan 9 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Yaralılar kaza yerine sevk edilen ambulanslarla Mersin ve Tarsus'taki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Doktorlar bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu belirtirken ölü sayasının artmasından endişe ediliyor.

VALİ'NİN AÇIKLAMASI

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da 9 kişinin öldüğü kazada, 3'ü ağır 5 kişinin yaralandığını bildirdi. Kazayla ilgili incelemenin sürdüğünü anlatan Güzeloğlu, "Huzurkent hemzemin kavşağında bu kaza yaşanıyor. Kazanın ayrıntıları, diğer teknik detayları ve nedenleri konusu hem adli hem idari soruşturma ile soruşturulacak" dedi.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Görgü tanıkları kaza sırasında kontrollü hemzemin geçitte bariyerlerin inmediğini, minibüs sürücüsünün de dikkat etmeden hemzemin geçide girdiğini söyledi.

mersin-tren-kazasi.gif

Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekin, kazanın meydana geldiği hemzemin geçidin yıllardır sorun olduğunu söyledi. Her gün buradan yaklaşık 10 bin kişinin geçtiğini belirten Tekin,"Her sabah kaza olacak diye yüreğimiz ağzımıza geliyor. Bu geçidin modernize edilmesi yönünde girişimlerimizden sonuç alamadık" dedi

İLK ANDA ÇEKİLDİ