Mersin orman yangını 3. günde! Osmaniye söndü Suriye'de başlayan Hatay'a geçti
Türkiye'nin güney bölgelerinde çıkan orman yangınları yayılıyor. Mersin ve Hatay’da iki gündür süren yangınlar nedeniyle toplam5 mahalle tahliye edildi. Mersin’de Silifke–Gülnar kara yolu bir süre ulaşıma kapatıldı. Osmaniye’de yangına müdahale sırasında yaralanan bir orman işçisi hayatını kaybetti. Bu arada Suriye tarafında başlayan yangın Türkiye tarafına geçti ve Hatay'da yeni bir yangın başlattı.
MERSİN'DEKİ ORMAN YANGINI 3. GÜNÜNDE
Mersin'in Silifke ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahaleye devam ediliyor. Balandız ve Kırtıl mahalleleri çevresindeki ormanlık alanda 13 Ağustos'ta başlayan, 6 mahalle ile 7 mevkideki 984 haneden 1851 kişinin tahliye edildiği yangının kontrol altına alınabilmesi için gece boyunca çalışmalar sürdürüldü. Söndürme helikopterleri de sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahaleye yeniden başladı. Ekiplerin yangının kontrol altına alınması için çalışmaları devam ediyor.
Mersin Yangınında ilk gün neler oldu?
Silifke ilçesi Balandız ve Kırtıl mahalleleri çevresindeki ormanlık alanda 13 Ağustos'ta henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına 10 helikopter, 122 kara aracı ve 344 personelle müdahaleye başlanmıştı. Rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılan alevler nedeniyle Kırtıl, Balandız, İmamuşağı, Çamlıca, Işıklı ve Akdere mahalleleri ile yerleşim yerlerinin olduğu 5 mezra tedbiren boşaltılmış, hanelerde yaşayanlar tahliye edilmişti.
Mersin Yangını 2. günde olanlar
Yangının ikinci gününde iki uçağın da destek verdiği çalışmalarda ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürmüş, bölgeye çevre illerden gönderilmeye devam eden takviye ekipler, boşaltılan evlerin çevresinde önlem almıştı. Yayılan alevler nedeniyle 6 mahalle ile 7 mevkideki 984 hane boşaltılmış, 1851 kişi tahliye edilmişti. Dumandan etkilenen 1 personel ve 16 kişinin tedavileri sonrası taburcu edildiği, yangında 53 hanenin zarar gördüğü bildirilmişti. Yangının ilk gününde trafiğe kapatılan Silifke-Gülnar kara yolu yeniden ulaşıma açılmıştı.
ANAMUR'DAKİ YANGINDA SON DURUM
Mersin'in Anamur ilçesinde de yangın var. Korucuk Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün başlayan yangının kontrol altına alınabilmesi için gece boyunca çalışmalar sürdü. Söndürme helikopterleri de sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahaleye yeniden başladı. Ovabaşı Mahallesi'nin tedbiren boşaltıldığı yangının kontrol altına alınması için ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Anamur ilçesi Korucuk Mahallesi'nde de ormanlık alandan yükselen dumanlar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, alevleri kontrol altına almak için çalışmalara başlamıştı. Mersin Valisi Atilla Toros, Ovabaşı Mahallesi'nin tedbiren boşaltıldığını bildirmişti.