BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,82
ALTIN 2.422,06
HABER /  EKONOMİ

Merkel'i öpen Cello reklam olabilir

Turkcell, reklam kampanyasında Merkel'e sarılan Cello'nun fotoğrafını kullanmak istiyor.

Abone ol

Turkcell, nisan ayında başlayacak Europe operasyonunun reklam kampanyasında, CeBIT 2011’de Almanya Başbakanı Angela Merkel’e sarılan maskot Cello’nun fotoğrafını kullanmak için harekete geçti. İzin çıkarsa, billboard’larda ve gazetelerde Cello ve Merkel’in fotoğrafı kullanılacak.

Turkcell, nisan ayında başlayacak Almanya’daki Europe operasyonunun reklam kampanyası için harekete geçti. CeBIT 2011’de Turkcell’in maskotu Cello’nun Almanya Başbakanı Angela Merkel’e sarıldığı sırada çekilen fotoğrafları reklam kampanyasında kullanımı için resmen başvuru yapıldı. Yanıtın olumlu olması halinde reklam kampanyasına start verecek olan Turkcell, Cello ve Merkel’in fotoğrafını Almanya’da billboard’lara asıp, gazete reklamlarına yer verecek. 

CELLO KORUMALARI ATLATTI

Türkiye’nin de partner ülke olduğu Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenen CeBIT 2011’de Turkcell’in standını ziyaret eden Merkel’e sarılan Cello’nun fotoğrafı ülkede büyük ilgi gördü. Merkel’in korumalarının iki kolundan tutarak sahneye bırakmadığı Cello, Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv’in “Cello nerede” demesi üzerine korumalardan kurtularak sahneye atladı. Almanya Başbakanı Merkel’in de sempatik bulduğu Cello, daha sonra Merkel’e sarılarak günün fotoğrafını çektirdi.

OFİSTEN İZİN BEKLİYORUZ

Turkcell’in nisan ayında start vereceği Almanya merkezli Turkcell Europe operasyonunun reklam kampanyasında bu fotoğrafı kullanmayı istediklerini dile getiren Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, şöyle konuştu: “Sayın Merkel’in sıcak ve sempatik tavırlarıyla maskotumuz Cello’yu ve Turkcell’i kucaklaması da bizi çok mutlu etti. Bu vesileyle Cello’nun yalnız Turkcell’in değil Türkiye’nin maskotu olduğunu gördük. Almanya’daki reklamlarımızda bu görüntüleri kullanıp kullanmayacağımız yönünde sorular geliyor. Nisan ayında start vereceğimiz Almanya merkezli Turkcell Europe operasyonumuzun reklamlarında Sayın Merkel’in ofisinden onay alabilirsek bu görüntüleri kullanmayı elbette çok isteriz.”

ORTADOĞU'YA YÖNELDİ

Ortadoğu’da yaşanan siyasi değişimlerin teknoloji açısından da yeni pazarlar açtığını söyleyen yerli araç takip sistemleri şirketi Arvento Systems Genel Müdürü Özer Hıncal, şöyle konuştu: “Arvento, Türkiye’de ürettiği cihazları 18 ülkeye ihraç ediyor. Mısır’da Mübarek döneminde ulusal güvenlik kaygıları gerekçe gösterilerek, araç takip ve GPS sistemlerinin kullanılması yasaktı. Ama şimdi bu yasağın kalkması gündemde ve pazarda bir serbestlik dönemi başlayacak. GSP teknolojisine dayalı takip sistemlere, dünyada daha çok hırsızlık gibi suistimallerin
yüksek oranda yaşandığı yerlerde ihtiyaç duyuluyor. Bu yüzden Mısır ve Suriye gibi ülkelerde takip sistemlerine olan talep daha da artacaktır. Mısır’da yasak kalkmak üzere, Suriye’de ise direkt yasak yok.”

KOÇSİSTEM PİXAGE VE SİTELİNK'LE CEBIT'TE

OÇSİSTEM, CeBIT fuarında Ar-Ge mühendislerinin geliştirdiği yeni nesil sayısal yayıncılık uygulaması Pixage ve uzaktan yönetim uygulaması Sitelink’i tanıtıyor. KoçSistem Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Can Barış Öztok, dünyadaki her yeniliği takip ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Bunlardan biri olan ‘Bulut Bilişim’in fuarın ana konsepti olarak seçilmesi bizi heyecanlandırdı. KoçSistem olarak uzun zamandır müşterilerimizi ‘Bulut Bilişim’in oyun değiştiren dalgasına hazırlamaya çalışıyorduk. Türkiye pazarındaki 65 yıllık deneyimleri rehberliğinde fuara katılan firmalarla bir araya gelerek olası iş birlikteliklerini değerlendiriyoruz. Almanya’nın yatırımcılara sunduğu avantajlar ve bilişim projeleri hakkında da bilgi aldık.”