BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
MEDYA

Meral Akşener: MHP değişikliğe giderse başbakan olurum

Eski MHP milletvekili ve Genel Başkan adayı Meral Akşener, kurultayda MHP genel başkanı olması halinde başbakan olabileceğini söyledi.

Meral Akşener, CNN TÜRK'te Hakan Çelik’in konuğu oldu. MHP’de muhtemel kurultay, mahkeme kararı, başkanlık tartışması gibi konularda görüşlerini dile getiren Akşener, MHP’nin potansiyelinin yüzde 12’nin çok üzerinde olduğunu söyledi.


MHP’nin milliyetçi muhafazakar kesimden de merkez soldan da oy alabileceğini söyleyen Akşener, “AKP seçmeni ile CHP seçmeni birbirine oy vermiyor. MHP her iki taraftan da oy alabiliyor” ifadelerini kullandı.


MHP’nin önemli bir oy potansiyelinin olduğuna vurgu yapan Akşener, “MHP tek başına iktidar olabilir ama en azından başbakanlığı alacaktır. Bu inancın gereği MHP bu değişikliği yaptığı taktirde ben başbakan olurum” şeklinde konuştu.


‘Bugün seçim olsa MHP’nin baraj sorunu olur mu?’ sorusu üzerine Akşener, “MHP’de bir baraj sorunu görmüyorum. Belki görmek istemiyorumdur. Esasında MHP’nin ülkenin önemli bir potansiyeli olduğuna ama hayata, harekete geçiremediğine inanıyorum. Biz yaparız deme konusunda inanma eksikliğine işaret ediyorum. Kongremizi yapar seçilirsek çok çalışacağız, paradigma değişikliği yapacağız” dedi.




Sitene Ekle
Etiketler