Menemen'de büyük bir sesle uyandılar sokağa koştular gün aydınlandı manzara ortaya çıktı
İzmir'in Menemen ilçesinde yağış sonrası istinat duvarının çökmesi sonucu 2 bina ile park halindeki 6 araçta hasar meydana geldi.
Kentte dün etkili olan şiddetli sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Yağışın etkisiyle Menemen ilçesindeki 29 Ekim Mahallesi'nde toprak kayması sonucu bir istinat duvarının çökmesiyle 6 katlı 2 bina ile park halindeki 6 araçta hasar oluştu.
İhbar üzerine bölgeye gelen AFAD, itfaiye ve belediye ekipleri çalışma başlattı. Olayın ardından giriş katında çökme yaşanan 2 bina ile çevredeki bir apartman tedbir amaçlı boşaltıldı. Toplam 3 binadaki 151 kişi Menemen Belediyesi sosyal tesislerine götürüldü.
Evi hasar gören bina sakinlerinden Gözde Aktaş, AA muhabirine, saat 04.00 sıralarında büyük bir sesle uyandıklarını, binanın giriş kısmının çökmesi nedeniyle komşularının penceresinden dışarıya çıkabildiklerini söyledi.
Büyük korku yaşadıklarını ifade eden Aktaş, 2022 yılında istinat duvarını yapan firmaya dava açtıklarını sözlerine ekledi. İstinat duvarının çökmesi sonrası hem otomobili hem de evinde hasar oluşan Merve Demirdaş ise sabah 04.00-05.00 sularında patlama sesi gibi bir ses işittiğini, sonrasında komşularının "herkes dışarı çıksın" dediğini duyduğunu aktardı.