BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

Memurlar 14 Haziran Arefe günü tam gün tatil mi?

14 Haziran arefe günü tatil mi olur yoksa memurlar perşembe günü öğleden sonra Ramazan Bayramı tatili başlar mı? Tatil hazırlıklarına hız veren memurlar arefe günü tam gün mü tatil olacak sorusunun yanıtını arıyor. Resmi tatiller takvimine göre 2018 Ramazan bayramı tatili 14 Haziran perşembe öğleden sonra başlayacak. Yani arefe günü çalışanlar yarım gün işe gidecek.

Abone ol

14 Haziran tatil mi yoksa memurlar perşembe günü sabahtan öğlene kadar mı mesai yapacak? Ramazan bayramı tatili hazırlıklar artık hız kazandı. Tatile gidecek olan memurlar çoktan araştırmalara başladı. Peki Ramazan bayramı tatili kaç gün olacak, arefe günü memurlar tam gün izinli mi olunacak? 2018 resmi tatil günleri takvimine göre 2018 ramazan bayramı tatili 14 haziran perşembe, öğleden sonra başlayacak. Yani Ramazan bayramı tatili 3.5 gün olacak. Peki Ramazan bayramı  tatili uzar mı, arefe günü tam gün tatil olur mu? Bu sorunun net cevabı için gözler hükümetten gelecek resmi açıklamaya çevrildi. 

RAMAZAN BAYRAMI 9 GÜN OLUR MU: Peki Ramazan bayramı tatili 9 güne çıkabilir mi? 11-12-13 Haziran da tatil edilebilir mi? Eğer 11 Haziran pazartesi, 12 Haziran Salı ve 14 Haziran çarşamba günü de tatil ilan edilirse. 9 günlük uzun bir ramazan bayramı tatili çalışanları bekliyor diyebiliriz. Fakat şu an resmi bir açıklama henüz yok, ilerleyen günlerde bu konuda resmi bir açıklama yapılmasını bekliyoruz.

14 HAZİRAN TATİL Mİ OLACAK: Dini bayram günleri arasında yer alan Ramazan Bayramı, Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre Arefe günü dahil toplamda 3,5 gün sürmektedir. Arefe günü, Resmi Gazete'deki bilgiye göre yarım gün olarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla kamu çalışanları için kurumların insiyatifinde idari tatil ilan edilmezse, 14 Haziran Perşembe günü saat 13.00'dan sonra tatil başlayacaktır.

Ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile yılbaşı günü resmi daire ve kuruluşlar tatil edilir.

2018 Ramazan ayı bu sene 16 Mayıs tarihinde başladı.14 Haziran Arefe günü Ramazan Bayramının ilk günü olup, 17 Haziran ise bayramın son günü olacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR: Ramazan’ın 1. günü 16 Mayıs 2018’e denk geliyor. Ramazan ayının bitişi ise 14 Haziran Perşembe akşamı olacak. 15 Haziran ise Ramazan Bayramının birinci günü. 17 Haziran Ramazan Bayramı’nın son günüdür.

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı, 15 Haziran'da kutlanmaya başlanacak ve üç gün sürecek

14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi
15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün
16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün
17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün

RAMAZAN BAYRAMI ÖNEMİ: Ramazan Bayramı için geriye doğru saydığımız şu saatlerde pek çok kişi Ramazan Bayramı nedir? sorusunu soruyor. İlk bakışta Ramazan Bayramı, Üç Aylar'ın sonuncusu olan ve ayların en kıymetlisi olarak anılan Ramazan Ayı'nın sonunda kutlanan Bayram'dır. Üç Aylar'ın da bitişini ifade eden Ramazan Bayramı, Şevval Ayı'nın girmesi ile başlar ve ilk 3 günü boyunca devam eder.

Ramazan Bayramı'nın Arapça'daki adı Fitre veya Fitr Bayramı'dır ( 'id el-fitr ). Anlamı Müslümanlarca verilen Fitre veya Fitr Sadakası'nın verileceği günlerden gelmektedir. Ramazan Bayramı Şevval Ayı'nda başlar ve oruç tutulmaması gereken bir 3 günlük süre başlar.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA NELER YAPILIR: 2018 Ramazan Bayramı'nda yapılacaklar pek tabi ki kişiden kişiye değişmektedir. Dinlenmek isteyenler bu günleri tatilde geçirse de, evlerinde olanlar da Bayram'ı kendi içlerinde idrak etmektedirler.

Ramazan Bayramı Sabahı Bayram Namazı kılmak pek tabi ki önemli bir ibadet olarak karşımıza çıkmaktadır. Bayram Namazı, Bayramların en özlenen yanlarından biridir.

Ramazan Bayramı'nda erken kalkmak, güzel kokular sürmek, güzel giyinmek ve misvak ile dişleri temizlemek, keza gusletmek, Bayramı en güzel değerlendirme şekillerindendir. Bir Müslüman temizliğine ve giyimine özen göstermelidir.

Eş, Dost, Akraba ve Komşu ziyaretleri yapmak. Mü'minler arasında kardeşlik bağını güçlendirmek de Bayram'ın güzel yanlarındandır.

Yaşlıları ziyaret etmek ve onların elini öpmek de bayramın önemli yanlarındandır. Ayrıca Mü'minler arası sohbeler düzenlemek de Bayram'ı dolu geçirme yöntemlerindendir.

Küs olan Müslümanların barışması veya barıştırmaya vesile olunması da Bayram'ı güzel geçirme yöntemlerindendir.

Vakit Namazları kaçırmamak, isteğe bağlı nafile namazlar kılmak ve Kur'an-ı Kerim okumak da tavsiye olunur.