BIST 11.194
DOLAR 42,61
EURO 49,70
ALTIN 5.753,86

Meksika'da hortum ve sel nedeniyle 13 kişi öldü

Meksika'da hortum ve sel nedeniyle 13 kişi öldü

Meksika ile ABD'nin Teksas eyaletinde etkili olan hortum ve yağış 13 kişinin ölümüne neden oldu.

Meksika'da hortum ve sel nedeniyle 13 kişi öldü - Resim: 1

Meksika ile ABD'nin Teksas eyaletinde etkili olan hortum ve yağış 13 kişinin ölümüne neden oldu. Meksika'nın ABD sınırındaki kenti Ciudad Acuna'da etkili olan hortum evlerin yıkılmasına ve otomobillerin kağıt gibi uçmasına neden oldu. Ciudud Acuna kentinde tornado bir bebeği de annesinden kopardı. Hortuma takılan bebeğin akibeti bilinmiyor.

Meksika'da hortum ve sel nedeniyle 13 kişi öldü - Resim: 2

Meksika'nın Coahuila eyaletinin İçişleri Bakanı Victor Zamora saatte 270-300 kilometre hıza erişen hortumun etkili olduğu Ciudad Acuna kentinde binden fazla evin yıkıldığını, çok sayıda aracın kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Meksika'da hortum ve sel nedeniyle 13 kişi öldü - Resim: 3

Arama kurtarma ekiplerinin yıkılan evlerin enkazı altında kalanları aradığını belirten Zamora, 3'ü çocuk 13 kişinin öldüğünü, 5 kişinin de kayıp olduğunu açıkladı.

Meksika'da hortum ve sel nedeniyle 13 kişi öldü - Resim: 4

Kaybolanlar arasında bir de bebek bulunuyor. Bebeğin içinde yattığı pusetin, hortumun etkisiyle annesinin elinden kurtulup havaya uçtuğu belirtildi.