BIST 10.400
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.409,50

Medyadan siyasete girenler

Medyadan siyasete girenler

Bülent ecevit: 1944'te robert koleji'nden mezun olduktan sonra basın yayın genel müdürlüğü'nde işe başladı. 1946-50 yılları arasında londra büyükelçiliğinin basın ateşeliğinde katip olarak çalıştı. daha sonra chp'nin yayın organı olan ulus'ta çalışmaya başladı. abd'ye gitti, burada yüksek...

Medyadan siyasete girenler

Bülent Ecevit: 1944'te Robert Koleji'nden mezun olduktan sonra Basın Yayın Genel Müdürlüğü'nde işe başladı. 1946-50 yılları arasında Londra Büyükelçiliğinin basın ateşeliğinde katip olarak çalıştı. Daha sonra CHP'nin yayın organı olan Ulus'ta çalışmaya başladı. ABD'ye gitti, burada yüksek öğrenimini tamamladı, birçok araştırmalar yaptı. 32 yaşında İsmet İnönü'nün damadı Metin Toker'in adaylığını ona devretmesiyle 1957 seçimlerinde CHP'den milletvekili olarak siyasete girdi. Bakanlıklar yaptı. Daha sonra CHP'nin genel sekreteri oldu, burada genel başkanlığa kadar yükseldi. 1985 yılında eşinin kurduğu DSP'ye 1987 yılında genel başkan seçildi. 1999'da azınlık hükümeti kurarak 4. kez başbakan oldu.

Medyadan siyasete girenler

Nazlı Ilıcak: Notre Dame de Sion Fransız Lisesi ve Lozan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde eğitim gördü. 1969'da Tercüman gazetesi sahibi Kemal Ilıcak'la evlendi ve eşinin gazetesinde başyazar oldu. 1988'e kadar Tercüman grubunun ikinci gazetesi olan Bulvar gazetesinin imtiyaz sahipliğini üstlendi. seçimlerinde Fazilet Partisi'nden İstanbul milletvekili seçildi, yemin töreni sırasında İstanbul milletvekili Merve Kavakçı'nın meclis salonuna baş örtülü olarak girmesine koluna girerek eşlik etti. Yeni Şafak, Tercüman, Bugün ve Takvim gazetelerinde yazarlık yapan Ilıcak, halen Sabah gazetesinde köşe yazıyor.

Medyadan siyasete girenler

Masum Türker: İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. Güneş gazetesi üyeliğinin yansıra Yeni Yüzyıl'da köşe yazarlığı, Nokta dergisinde genel yayın yönetmenliği yaptı. 21. dönem İstanbul milletvekilliği ile Devlet Bakanlığı yaptı. 17 Mayıs 2009'da DSP Genel başkanlığına seçildi.

Medyadan siyasete girenler

Kemal Anadol: Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Askerlikten sonra "Ereğli Memleket" gazetesini çıkarmaya başladı. Buradaki köşesinden cuntaları ve uygulamalarını sertçe eleştirdi. 1973 yılında CHP'den Zonguldak milletvekili seçildi. 1980 darbesiyle hapse girdi çıktı. Siyasete ara verdi. Bu arada kitap ve makale çalışmalarına yoğunlaştı. 3Kasım 2002 seçimleriyle siyasete devam etmeye başladı. Şu an CHP Grup Başkanvekili olarak görev yapıyor.