BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.526,45

Masalların orijinal hallerine inanamayacaksınız!

Masalların orijinal hallerine inanamayacaksınız!

Birçok masalın sonucu aslında kanınızı donduracak detaylay içeriyor. Disney gibi çocuklara yönelik medya şirketleri mutlu sonla biten yumuşatılmış hikayelere dönütürülmüş. İşte hepinizin bildiği birçok masalın orijinal halleri...

Masalların orijinal hallerine inanamayacaksınız!

Hansel & Gretel - Hansel ve Gretel, ormanda kaybolarak kötü kalpli bir cadının şekerden yapılma evini bulur. Burada cadı tarafından tuzağa düşürülerek esir alınırlar. Cadı onları yemek üzereyken bir yolunu bulup onu fırına atarlar ve hikaye sona erer. Daha eski ve Kayıp Çocuklar olarak adlandırılan Fransız versiyonunda cadı değil şeytan var. Şeytan bir kez çocuklara kanar ama sonra bir yolunu bularak çocukları kesmek için bir bıçkı tezgahı yapar. Ama çocuklar tezgaha nasıl çıkacaklarını bilmiyormuş gibi yaparlar. Şeyten onlara göstermek için tezgaha çıktığında çocuklar onun gırtlağını keser ve kaçarlar.

Masalların orijinal hallerine inanamayacaksınız!

Külkedisi / Cinderella - Bu masalın orijinali İsa’dan Önce I. Yüzyıla kadar gidiyor. Burada Strabo’nun kahramanının adı Cindirella değil Rhodopis. Balkabağından araba ve cam ayakkabılar haricinde orijinal hikaye modern versiyona benziyor. Ancak Grimm Kardeşler'in versiyonunda Cinderella, kötü kalpli üvey kız kardeşlerini affedecek kadar saf ve merhametli değildir; üvey kız kardeşler ayaklarını Cinderella gibi küçültebilmek ve ayakkabıya sığdırmak için ayak parmaklarını keserler, evin her yanına kanları bulanır. Cinderella'nın güvercinleri bu hileyi prense haber verirler ve üvey kız kardeşlerin de gözlerini oyarlar. Cinderella üvey kız kardeşlerini affetmez. Kendisi prensin şatosunda lüks bir yaşam sürerken, üvey kız kardeşler ömürlerinin geri kalanını kör dilenciler olarak sürünerek geçirirler.

Masalların orijinal hallerine inanamayacaksınız!

Küçük Deniz Kızı / The Little Mermaid - Christian Andersen tarafından yazılan orijinal hikayede, deniz kızı prense aşık olur, insana dönüşünce sesini kaybeder. Attığı her adım, kılıçların üstünde yürür gibi acı versede prensle dans eder. Ama prens onu, tanıştığı andan bu yana sadece bir kardeş gibi sevmektedir. Deniz kızı da konuşamadığı için duygularını prense açamaz. Bu trajedi yetmediği gibi prens bir başka prensese aşık olup evlenir. Kurtulması için deniz büyücüsü ona bir hançer verir ve prensi öldürmesini söyler. Deniz kızı bunu da yapamaz ve kendisini denize atar, bir köpüğe dönüşerek yok olur (yani ölür). Sonra Andersen daha yumuşak bir versiyon yazarak deniz kızının rüzgarın kızına dönüşerek cennete gitmek için beklemeye başladığını yazar. Mutsuz son ve ölüm her iki halde de deniz kızının peşini bırakmaz.

Masalların orijinal hallerine inanamayacaksınız!

Elleri Olmayan Kız / The Girl Without Hands - Şeytan, fakir bir adama değirmenindeki bir şeyi kendisine verirse onu zengin edeceğini söyler. Zavallı saf adam bunun bir elma ağacı olabileceğini düşünerek kabul eder. Halbuki şeytan kızını istemektedir. Ancak kızın saflığı sebebiyle ona el süremez. Bu yüzden öfkelenen şeytan kızın babası tarafından ellerinin kesilmesini ister aksi halde fakir adamı alacaktır. Kız kabul eder, baba da anlaşmayı yerine getirir. Diğer versiyonların birinde kız ellerini kesiyor çünkü kendisine tecavüz etmeye çalışan erkek kardeşine çirkin gözükmek istiyor. Bir diğerinde de babası, genç kız kendisiyle cinsel ilişkiye girmediği için öfkeleniyor ve kızın ellerini kesiyor.