BIST 9.791
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.435,39
HABER /  GÜNCEL

Londra Heathrow Havaalanı'nda yeni pist protestosu

Londra'nın Heathrow Havaalanı'nda bir çiti kesen protestocuların piste çıkması üzerine uçuşlar sekteye uğradı. İşgal edilen pist yaklaşık üç saat boyunca kapatıldı ve 13 uçuş iptal edildi.

Abone ol

Londra'nın Heathrow Havaalanı'nda bir çiti kesen protestocuların piste çıkması üzerine uçuşlar sekteye uğradı.

Eylem grubu Plane Stupid, havaalanındaki genişleme planlarına karşı olan 13 göstericinin yerel saatle 03:30'da kuzey pistine girdiklerini bildirdi.

Pist yaklaşık üç saat boyunca kapatıldı ve 13 uçuş iptal edildi.

Havaalanı yönetimi aksamalar için özür diledi ve yolculara seyahat öncesinde son durumu havayollarını arayarak teyid etmelerini tavsiye etti.

Pist işgali

Bazı protestocular hala pistten çıkarılamadı.

Polis, tüm göstericiler çıkarılana kadar görevlilerin olay yerinde kalacağını söyledi.

İnternete konan bir videoda, birbirine zincirlenmiş birkaç aktivist ve onlarla konuşan polis memurları görülüyor.

Yeni pist inşası

İngiltere'de 1 Temmuz'da yayınlanan bir resmi raporda, yeni pistin Gatwick yerine Heathrow Havaalanı'nda inşa edilmesi önerilmişti.

Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Havaalanları Komisyonu, Heathrow'un "acilen gerekli" ek kapasiteyi sağlamak için en iyi seçenek olduğunu bildirdi.

Rapor, yıllardır Heathrow'da yeni bir pist açılmasına karşı olduğunu söyleyen muhafazakar hükümetin politika değişikliği olarak yorumlandı.

Ancak çevreciler, yeni bir pist inşasının hava kirliliği ve sera etkisi yaratan gaz emisyonlarının azaltılmasını daha da zorlaştıracağı kanısında.