BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Liderlerin beden dili ne söylüyor?

Liderlerin beden dili ne söylüyor?

Şirket yöneticileri ve liderlere etkili iletişim teknikleri dersi veren aşkım kapışmak, üç siyasi liderin iletişim ve beden dillerini inceledi. “üç liderimizi kardeş olarak hayal etsek kılıçdaroğlu sakin, barışçıl ağabey; erdoğan popüler, mükemmeliyetçi ve azimli ortanca kardeş; bahçeli ise zor...

Liderlerin beden dili ne söylüyor?

Şirket yöneticileri ve liderlere etkili iletişim teknikleri dersi veren Aşkım Kapışmak, üç siyasi liderin iletişim ve beden dillerini inceledi. “Üç liderimizi kardeş olarak hayal etsek Kılıçdaroğlu sakin, barışçıl ağabey; Erdoğan popüler, mükemmeliyetçi ve azimli ortanca kardeş; Bahçeli ise zor geçinilen, hırslı ve tartışmacı en küçük kardeş olurdu” diyor

Liderlerin beden dili ne söylüyor?

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yaşı 57, boyu 1.83

Liderlerin beden dili ne söylüyor?

Halka seslenirken avuçlarının içi sürekli açık. İzleyenler, liderin avuç içlerini gördüğünde samimiyet duygusu uyanır. Buna ‘avuç içi psikolojisi’ denir.

- Erdoğan parmağını çok sık kullanıyor. Rakiplerine sık sık gizli tehdit gönderiyor. Bu hareket kendisine güçlü bir imaj yüklerken hakkında konuştuğu rakibi güçsüz kılar. Bunu bir ebeveynin çocuğunu uyarması gibi de görebiliriz. “Ben ne yaptığını biliyorum”, “Dikkat et kendine”, “Bizi kandıramazsın”, “Bir daha o hatayı yapmayacaksın” gibi mesajlar yoğun.

Liderlerin beden dili ne söylüyor?

- Erdoğan, ikili temaslarda rakipleriyle tokalaşırken üstün el konumunu kullanıyor. Kendi eli, rakibinin elinin üzerinde durduğunda karşı tarafa “Senden üstünüm, güçlüyüm” mesajını veriyor. Kameralar onun elinin üstünü gösterdiği için izleyenlerin beyninin gücü simgeleyen yerlerinde Erdoğan görseli oluşuyor.