BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.389,63
HABER /  GÜNCEL

Libya Ulusal Geçiş Konseyi silah istedi

Konsey Başkanı Mustafa Abdül Celil, BBC'ye açıklamasında devrik lider Kaddafi'nin ülkenin güneyinde olduğunu ve intikam saldırıları planladığını söyledi.

Abone ol

Libya'da isyancıların kurduğu Ulusal Geçiş Konseyi, hala devrik lider Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin denetiminde olan toprakların ele geçirilmesi için silah yardımı istedi.

Konsey'in Başkanı Mustafa Abdül Celil, BBC'ye açıklamasında Kaddafi'nin Libya'nın güneyinde olduğunu ve intikam saldırıları planladığını söyledi.

Kaddafi'ye atfedilen yazılı bir mesajda, Birleşmiş Milletler'den Sirte'de işlenen suçlara son verilmesi istendi.

'Sarkozy ve Cameron Libya'ya gidiyor'

Bu arada Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı David Cameron'ın, bugün Trablus'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor.

Ancak Fransa Cumhurbaşkanlığı ve İngiltere Başbakanlığı ziyaretleri resmen doğrulamadı.

Mustafa Abdül Celil, "Buraya gelecek liderlere güvende olacaklarını söylüyoruz" dedi.

ABD, Ulusal Geçiş Konseyi'nin güvenlik güçleri üzerindeki hakimiyetinin cesaret verici olduğunu açıkladı.

Kaddafi'ye bağlı güçler dört ayrı bölgede direniyor. Bu bölgeler, Kaddafi'nin memleketi olan Akdeniz kıyısındaki Sirte ve başkent Trablus'un güney doğusundaki Beni Velid'le Cufra ve Sabha.

Abdül Celil, Kaddafi yanlılarının çoğunun Sabha'ya kaçtığını söyledi. "Sabha'da şiddetli çarpışmalar olacak. Bu yerleri geri alabilmemiz için daha fazla teçhizata ihtiyacımız var" dedi.

Mustafa Abdül Celil, "tüm altınları alan" Kaddafi'nin kentlere, petrol sahalarına ve enerji santrallerine saldırılar planlıyor olabileceğini söyledi.

Nerede olduğu hala bilinmeyen Kaddafi, Libya'yı terk etmektense ölmeyi tercih edeceğini söylemişti.