BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.436,05

Libya cehenneminden böyle kaçtılar

Libya cehenneminden böyle kaçtılar

Libya'nın mırnata limanı'ndan üç gün önce yola çıkan panama bandıralı captain elio adlı suriye kuru yük gemisi marmaris limanı'na yanaştı. gemide, 806 suriyeli, 5 libyalı, 3 ürdünlü, 2 mısır, ırak ve cezairli, 1 tunus ve filistinli olmak üzere toplam 822 yolcu bulunduğu...

Libya cehenneminden böyle kaçtılar

Libya'nın Mırnata Limanı'ndan üç gün önce yola çıkan Panama bandıralı Captain Elio adlı Suriye kuru yük gemisi Marmaris Limanı'na yanaştı. Gemide, 806 Suriyeli, 5 Libyalı, 3 Ürdünlü, 2 Mısır, Irak ve Cezairli, 1 Tunus ve Filistinli olmak üzere toplam 822 yolcu bulunduğu öğrenildi.

Libya cehenneminden böyle kaçtılar

Suriyeli vatandaşlar, geminin limana yaklaşmasıyla birlikte 'Türkiye' sloganları attı. Yolcuların çoğunun bitkin düştüğü görülürken, gemiden inen 8 aylık hamile bir bayana 112 ekiplerince müdahale edildi.

Libya cehenneminden böyle kaçtılar

Yolcular, Muğla Valisi Fatih Şahin, Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Nidal Kabalan, İstanbul Başkonsolosu Mamoun Hariri tarafından çiçeklerle karşılandı. Gemiden inen yolculara Kızılay ekipleri tarafından kumanya, çay ve çorba ikram edildi. Yolculardan pasaport işlemleri tamamlananlar, limanda bekleyen 17 otobüsle Hatay-Cilvegözü sınır kapısına gönderildi.

Libya cehenneminden böyle kaçtılar

Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Nidal Kabalan yaptığı açıklamada, görülen bu durumun iki ülkenin arasındaki dostluğun bir ürünü olduğunu belirterek, "Suriye halkı da aynı şekilde Türkiye halkına bu şekilde yardımda bulunurdu. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Sıcak karşılamanızdan, burada yapmış olduğunuz önlemler, çok güzel, gördük. Biz ne yaptıysak, Türk yetkilileri bizden daha iyi yaptı. Suriye hükümeti adına sizlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.