BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.301,39
GÜNCEL

Lazboard yarışında Ayşe Teyze şov

RİZE’nin İkizdere İlçesi'nde Kaçkar Dağları'nın eteğindeki Meşeköy’de, yörenin eski adıyla düzenlenen 10’uncu Petran Kayak Şenliği'nde, 'Lazboard' adı verilen tahtalarla yarış yapıldı.

RİZE’deki 'Lazboard' yarışında renkli görüntüler ortaya çıktı. Tahtasını alıp yarışmaya katılan 60 yaşındaki Ayşe Teyze ise yarışın bu yılki ilgi odağı oldu.

Çekişmeli geçen yarışlarda aynı anda dik yamaçtan ‘Lazboard’la kayanların bazıları çarpıştı, bazıları da takla atarak düştü. Köylüler arasındaki tek kadın yarışmacı 60 yaşındaki Ayşe Kurt'da da ilgi odağı oldu.

Kaçkar Dağları'nda 10 yıl önce helikopterli kayak sporu Heliski'nin başlamasıyla profesyonel kayakçılara özenen Meşeköy sakinleri de dedelerinin karda kaydığı tahtaları yeniden ortaya çıkardı. Snowboard sporundan esinlenerek 'Lazboard' adını verdikleri tahtalarla kayak yapan köylüler, her yıl düzenledikleri şenliklerle ilginç etkinliği sürdürüyor.

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen şenliğe Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Ak Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu, Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ile çeşitli dağcılık kulübü sporcuları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ayşe Teyze ilgi odağı oldu

Bu arada, köylüler arasında yarışlara katılan 60 yaşındaki Ayşe Kahraman, başka kadın katılımcı olmadığı için birinci seçildi. Kayak gösterisi yapan Ayşe Kahraman, çocukluğundan beri Petranboardla kaydığını belirterek, "Hiçbir tehlikesi yok. Bununla çok güzel kayılıyor. Herkese tavsiye ediyorum. Öğrenmesi de çok kolay" diye konuştu.

Yarışlarda dereceye girenlere televizyon, ısıtıcı ve el feneri hediye edildi.

Sitene Ekle
Etiketler