BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47

Kürtler çözüm için Erdoğan dedi

Kürtler çözüm için Erdoğan dedi

Dicle üniversitesi sosyal araştırmalar merkezi (düsamer) ’yeni anayasadan beklentiler: diyarbakır örneği’ başlıklı bir anket yaptı.

Kürtler çözüm için Erdoğan dedi

Dicle Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Merkezi (DÜSAMER) ’Yeni anayasadan beklentiler: Diyarbakır örneği’ başlıklı bir anket yaptı.

Kürtler çözüm için Erdoğan dedi

DÜSAMER öğretim üyeleri Doç. Dr. İlhan Kaya, Yrd.Doç.Dr. Metin Gültekin, Yrd.Doç.Dr. Mücahit Arpacı tarafından yaptırılan anket sonuçları, konferans salonunda düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. 14-22 Ekim tarihleri arasında 1059 kişi üzerinde yapılan anket sonuçlarını açıklayan Doç. Dr. Kaya, katılımcıların yüzde 58'inin erkek, yüzde 42'sinin ise kadın olduğunu söyledi.

Kürtler çözüm için Erdoğan dedi

1982 ANAYASASI'NI ANTİDEMOKRATİK

* "1982'de yapılan ve halen yürürlükte olan anayasa hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusuna katılımcıların yüzde 67'si, 'antidemokratik', yüzde 21'i 'fikrim yok' ve yüzde 12'si de 'demokratik' olarak cevap verdi. AK Parti seçmenlerin yüzde 56'sı, CHP'li seçmenin yüzde 58'i ve BDP'li seçmenin yüzde 76'sı da bu soruya 'antidemokratik' olarak cevap verdi.

Kürtler çözüm için Erdoğan dedi

* "Sizce Türkiye'nin yeni bir anayasa ihtiyacı var mıdır?" sorusuna ise yüzde 81'lik bir kesimin 'kesinlikle evet' cevabı verdiği görüldü. Bu soruda siyasi parti seçmenleri arasındaki dağılımda ise AK Parti seçmeni arasında yüzde 70, CHP seçmeni arasında yüzde 53, BDP seçmeni arasında ise yüzde 91'i 'kesinlikle evet' cevabı verdi.