BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.391,67

Kürdistan formaları satışta

Kürdistan formaları satışta

Diyarbakır'da 'Çözüm süreci' ile birlikte bazı işyerlerinde Irak'taki Kürt özerk yönetiminin milli futbol takımının formaları satılmaya başlandı.

Kürdistan formaları satışta

Diyarbakır'da 'Çözüm süreci' ile birlikte bazı işyerlerinde Irak'taki Kürt özerk yönetiminin milli futbol takımının formaları satılmaya başlandı. Tişörtlerde, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından kullanılan yeşil, kırmızı, beyaz renkli ve ortasında Güneş bulunan Kürt bayrağı yer alıyor.

Kürdistan formaları satışta

Güneydoğu'nun en büyük kenti Diyarbakır'da aylar öncesine kadar gösteriler, molotoflu saldırılar, polisin gazlı, basınçlı su sıktığı olaylar geride kaldı ve geçmişte yasak olan uygulamalar da ortadan kalkmaya başladı.

Kürdistan formaları satışta

Bir dönem bulundurulmaya korkulan, sarı- kırmızı- yeşil renklerin yer aldığı giysiler nedeniyle PKK ile ilişkilendirilenlere davalar açılırken, çözüm süreci ile bunlar bitti. Artık bu tür giyim eşyası işyerlerinin yanında işportada bile satılıyor.

Kürdistan formaları satışta

KÜRDİSTAN YAZILI, KÜRT BAYRAKLI TİŞÖRTLER

'Kürdistan' yazılı Kürt bayraklı milli takım formaları işyerlerinde Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve diğer kulüp formalarıyla birlikte de sergileniyor. Formalara daha çok 15-20 yaş grubundakiler rağbet ediyor. Bir süre öncesine kadar sadece Kuzey Irak'tan Diyarbakır'a getirilerek satılan formaların, artık Gaziantep ve İstanbul'daki bazı firmalar tarafından da üretilip bölgeye gönderildiği ifade edildi. Kürt bayraklı ve 'Kürdistan' yazılı tişörtler kalitesine göre ortalama 10 liradan satılıyor.