BIST 10.185
DOLAR 32,31
EURO 35,01
ALTIN 2.455,29

Küçük mucitlere 41 kere maşallah

Küçük mucitlere 41 kere maşallah

Milli eğitim bakanlığı ve tübitak koordinasyonunda düzenlenen ''bu benim eserim'' proje yarışmasının antalya bölge sergisi'nde küçük mucitlerin hayatı kolaylaştıran icatları dikkati çekti. yarışmanın, anadolu otelcilik ve turizm meslek lisesi ve uygulama oteli'ndeki antalya bölge sergisi'nde yer...

Küçük mucitlere 41 kere maşallah

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK koordinasyonunda düzenlenen ''Bu Benim Eserim'' proje yarışmasının Antalya Bölge Sergisi'nde küçük mucitlerin hayatı kolaylaştıran icatları dikkati çekti. Yarışmanın, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli'ndeki Antalya Bölge Sergisi'nde yer alan 83 projeden bazılarında öğrenciler, günlük yaşamlarında karşılaştıkları küçük zorluklardan pratik çözümler geliştirdi.

Küçük mucitlere 41 kere maşallah

KARANLIKLARI SESLE BİLDİREN SİSTEM
Görme engelli öğretmeni ve eşinin gören bebeklerinin karanlıkta kalmasından etkilenen doğuştan görme engelli Celal Mıngır karanlık ortamları sesle bildiren sistem geliştirdi. Mıngır, ''Bu projeyi başarmama en çok öğretmenim sevindi. Patent için başvuracağız ve patenti alacağız. İlk onların evine takacağız" dedi.

Küçük mucitlere 41 kere maşallah

MAYINI TESPİT EDEN ASKER ROBOTU
Kırşehir Kaman Galip Demir İlköğretim Okulu öğrencileri Veli Mert Yaman ve Erdal Tursun, mayını algılayan asker rotobu projesiyle dikkat çekti. Botun ön kısmına yerleştirilen dedektör sensörleri mayına yaklaşıldığında mayına basmayı önlüyor.

Küçük mucitlere 41 kere maşallah

PATATES ÇİLLENMESİNE KARŞI YEŞİL ELMA
Öğrencilerden Melek Yolci, patates çuvalına konulan birkaç elmanın, patateslerin çillenmesini engellediğini öne sürdü.