BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.526,45

Köşk yarışı soluk soluğa

Köşk yarışı soluk soluğa

Konsensus araştırma şirketinin habertürk için yaptığı “türkiye gündemi araştırması eylül 2012-‘suriye’de iç savaş-pkk terörü’ başlıklı araştırmanın sonuçları yayınlandı.

Köşk yarışı soluk soluğa

KONSENSUS araştırma şirketinin HABERTÜRK için yaptığı “Türkiye Gündemi Araştırması Eylül 2012-‘Suriye’de İç Savaş-PKK Terörü’ başlıklı araştırmanın sonuçları yayınlandı.

Köşk yarışı soluk soluğa

24 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında 81 ilin hem kentsel hem de kırsal kesiminden seçmen nüfusunu temsil etme yeteneğine sahip, 18 yaş üstü 749’u erkek, 751’i kadın, toplam 1500 kişiyle telefon anketi yöntemiyle görüşüldü. İş te TürkiYe’nin nabzı...

Köşk yarışı soluk soluğa

Türkiye’nin çözüm bekleyen sorunu: Terör

İşte araştırmanın en dikkat çekici sorularından biri: “Sizce Türkiye’nin çözülmesi gereken en önemli üç sorunu hangisidir?’’ Haziran ayında listenin ikinci sırasında bulunan ‘’Terör/Güneydoğu’’ sorunu büyük bir artış göstererek yüzde 83.5 ile birinci sıraya yerleşti. İkinci sırada yüzde 20.7 ile ‘Enflasyon/Hayat Pahalılığı’ bulunuyor. Bir önceki araştırmada zirvede bulunan ‘İşsizlik’ ise yüzde 20.2’ye geriledi ve üçüncü sırada yer aldı.

Köşk yarışı soluk soluğa

Türkiye, Suriye’ye askeri müdahale yapmasın: % 80

KONSENSUS, Türkiye’nin güney komşusu Suriye’de 1.5 yıldır süren ve on binlerce insanın hayatına neden olan iç savaşı da anket katılımcılarına sordu. “Sizce Türkiye, Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle Suriye’ye askeri müdahalede bulunmalı mıdır?’’ sorusuna yanıt verenlerin yüzde 79.9’u “Hayır, bulunmamalıdır’’ yanıtını verdi. “Evet, müdahalede bulunmalıdır’’ diyenlerin oranıysa haziran ayı araştırmasına göre yüzde 2.9 puan azalarak yüzde 20.1’e geriledi.