Körfez Köprüsü açılıyor geri sayım başladı
İSTANBUL-İzmir arasında ulaşımı 3.5 saate indirecek olan ve halk arasında Körfez Köprüsü olarak anılan Osman Gazi Köprüsü Ramazan Bayramı öncesi açılıyor.
İstanbul-İzmir arasındaki yolun 3,5 saate inmesini sağlayacak Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli ayağı olan İzmit Körfez Geçişi'nin sağlayacak Osman Gazi Köprüsü'nde asfaltlama çalışmalarına başlandı. Köprünün Ramazan Bayramı öncesinde açılması planlanıyor.
Osman Gazi Köprüsü'nde tabliyelerin konumlandırma işleminin yapılması ve kaynaklama işleminin tamamlanmasının ardından tabliyelerin üzeri kumlama yöntemiyle paslardan arındırıldı ve özel izalasyon boyaları uygulandı.
Bu işlemlerin ardından köprüde araçların geçeği bölümde asfaltlama çalışmaları başladı. Çalışmalar 24 saat aralıksız sürdürülüyor. Bir yandan asfaltlama yapılırken, bir yandan da köprünün elektrik işleri ve ana taşıyıcı kablonun korumalarının montajı yapılıyor.
252 metre kule yüksekliği, 35.93 metre tabliye genişliğine sahip, toplamda 2 bin 682 metre olarak planlanan köprünün orta açıklığının 1550 metre olacağı ve dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprü olacağı belirtildi.