BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Komşuda telekulak skandalı!

Yunanistan'da Karamanlis'in de aralarında bulunduğu önemli isimlerin telefonları dinlenmiş.

Abone ol

Yunanistan'ın yüksek tirajlı gazetelerinden Ta Nea'nın bugün manşetten verdiği habere göre Yunan polisi Başbakan Kostas Karamanlis ve Dışişleri Bakanı Petros Moliviatis'in de aralarında bulunduğu önemli isimlerin telefonlarının dinlendiğini tespit etti.

Gazetenin haberine göre, Yunan polisinin yaptığı araştırma, telefonları dinlenenler arasında Başbakan Karamanlis, Dışişleri Bakanı Moliviatis ve eski Savunma Bakanı Yannos Papandoniu'nun da olduğunu gösteriyor.
Telefonların dinlenmesi olayının yaklaşık 1 yıl önce araştırılmaya başlandığı öğrenilirken, bazı siyasetçiler göndermiş oldukları kısa mesajlarının gönderdikleri yere gitmediğini tespit etti. 
 
Konuyu incelemeye alan cep telefonu şirketleri ve Yunan polisi, yurt dışından gelen özel timlerle birlikte çalışarak cep telefonu şirketlerinin software sistemlerinde son teknoloji ürünü bir cep telefonu izleme sistemi oluşturulduğunu saptadı. Fakat şu ana kadar bu sistemi kimin yerleştirdiği ortaya çıkarılamadı. Yabancı gizli servislerin de bu sistemi yerleştirmiş olabileceğinden bahsedilirken, Yunan gazetesinin haberine göre Başbakan Karamanlis dahil birçok bakanın cep telefonları dinleniyordu. Dinleme olayında Mart ayında Telsim'i devralması beklenen İngiliz iletişim devi Vodafone ağının kullandığı öğrenildi.

Yunanistan Kamu Düzeni Bakanı Yorgos Vulgarakakis, Adalet Bakanı Anastasios Papaliguras ile Devlet Bakanı ve hükümet sözcüsü Teodoros Rusopulos'un konuyla ilgili basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Toplantı için her gün saat 13.00'te yapılan hükümet sözcüsü brifinginin de iptal edildiği öğrenildi.