BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Köln’de Erdoğan’ın mesajı okundu

Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen “Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi”ne video konferans yoluyla katılmasına izin verilmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı mitinge katılan binlerce Türk vatandaşına yazılı olarak okundu.

Darbeye Karşı Demokrasi Platformu, Almanya’nın Köln kentine bağlı Deutzer Werft'te Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi düzenledi.


Yağmura rağmen mitinge Almanya'nın diğer kentleri ile Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yoğun katılım oldu. Mitingde ilk olarak darbe girişimi sırasında şehit olanların isimleri tek tek okundu. Mitinge katılanlar isimler okunurken "Burada" diye bağırdı. Yaklaşık 100 derneğin destek verdiği mitingde Türk bayraklarının yanı sıra Almanya bayrakları da göze çarptı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitingde 2 bin 700 Alman polisi görev yaptı.


Mitinge Türkiye'den Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da katıldı. Darbe girişiminde şehit olanların yanı sıra Paris ve Münih'teki saldırılarda hayatını kaybedenler için de saygı duruşunda bulunuldu. Mitingde ayrıca Münih ve Ansbach saldırılarında hayatını kaybedenler de anıldı.

Sitene Ekle
Etiketler