BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.426,20
HABER /  DÜNYA

Kobani'de son durum çatışma şiddetlendi!

Kobani'de son durum bir kez daha Kürtler için endişe verici. ABD'nin silah yardımının ardından Kobani'de çatıma şiddetlendi. İşte son durum;

Abone ol

Kobani'de son durum giderek ağırlaşıyor. ABD'nin Kobani'de PYD'ye havadan yardım yapıldığını açıklamasının ardından, bölgede çatışmalar bir kez daha şiddetlendi. Kobani'de iki araç patlarken, yükselen ateş Türkiye'den izlendi.

Kobani’de biri Mürşitpınar sınır kapısı yakınında olmak üzere bomba yüklü iki araç patladı. Daha sonra Kobani’nin farklı noktalarında şiddetli çatışmalar başladı.

kobani-son-durum.20141020213411.jpg 
 
Kobani'de akşam saatlerine doğru boımba yüklü iki araç patladı. Ajanslar patlamaların IŞİD tarafından gerçekleştirilen intihar saldırısı olduğunu duyurdu. Al Jazeera Türk'e bilgi veren PYD eşbaşkanı Asya Abdulah, IŞİD'in kent merkezine bomba yüklü araçlarla saldırı yapmak istediğini, ancak kendilerinin bu araçları imha ettiğini söyledi. Abdullah'ın açıklamasına göre patlama kaynaklı ölü veya yaralı yok. Ama çevrede büyük bir tahribat oldu. 

kobani-son-durum-son-dakika.20141020213447.jpg
 
Patlamaların ardından, kasabanın çeşitli noktalarında şiddetli çatışmalar başladı.

IŞİD'in Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kürt kasabası Kobani'ye yönelik saldırıları 16 Eylül'de başladı. Bir süredir ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri havadan Kobani ve çevresindeki IŞİD hedeflerini vuruyor. Pazar akşam da ABD uçakları Kobani'yi savunan YPG güçlerine uçakla silah, mühimmat ve ilaç yardımı yaptı. Türk Dışişleri kaynakları, Türkiye topraklarından Kobani'ye silah ve peşmerge geçişinin de pazar akşam itibariyle başladığını açıkladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, peşmergenin destek için Kobani’ye geçişine yardımcı olduklarını söyledi.