BIST 9.797
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.429,02

Kış mevsiminde beslenme alışkanlıklarına dikkat

Kış mevsiminde beslenme alışkanlıklarına dikkat

Kış mevsiminde beslenme şu sıralar herkesin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Baldede, kış mevsiminde nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlattı, önemli uyarılarda bulundu.

Kış mevsiminde beslenme alışkanlıklarına dikkat

Kış mevsiminde beslenme konusunda kritik uyarılar geldi. Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Baldede, kış mevsiminde kilo alımının fazla olduğunu ancak bu durumu tersine döndürmenin yine bireylerin elinde olduğunu söyledi. Konya Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Baldede, kış mevsiminde bireylerin beslenme düzenlerinin nasıl olması gerektiği hakkında bilgi verdi.

Kış mevsiminde beslenme alışkanlıklarına dikkat

Baldede, "Birçok kişi hem hasta olmaktan şikayetçi hem de kilo almaktan. Aslında bilinenin aksine kış aylarında kilo alırız diye bir yargı var, çok hakim bir yargı. Ama bunun tam tersi bir hale getirebiliriz. Kış aylarında hareketsizlik nedeniyle ister istemez kilo almalar başlıyor. Ama bunun beraberinde yeme düzeninizi kontrol ettiğinizde hem hastalıklara karşı koruyacak bir beslenme düzeni hem de kilo veriş hızınızı arttıracak bir beslenme düzeniyle bunun ayarlaması yapılabilir. Hareketsizlik ve bunun dışında daha çok evde olmamız dolayısıyla ve kapalı mekanlarda toplanmamız nedeniyle yeme içmemiz de artıyor. Hem hareketsizlik hem de yeme içmenin artması beraberinde birkaç kiloyu getiriyor” dedi.

Kış mevsiminde beslenme alışkanlıklarına dikkat

C VİTAMİNİ EN YÜKSEK KİVİ'DE BULUNUYOR Vücut direncinin artması için bu aylarda sebze ve meyve tüketiminin çok önemli olduğunun altını çizen Diyetisyen Tuğba Baldede, şunları söyledi: “Günlük özellikle meyve tüketimini dozajlı bir şekilde tüketerek alacağımız vitaminleri oradan alıp, kilo korumasını da sağlayabiliriz. Ama tabii ki istediğimiz miktarlarda kova kova meyve tüketmeyeceğiz tabii ki bu mevsimde. Miktarı çok önemli. Porsiyon kontrolü çok önemli. Dolayısıyla özellikle önerdiğimiz meyveler C vitamini içeriği yüksek olan meyveler. Zaten mevsim meyveleri portakal, mandalina, elma, nar gibi meyveler. Bunların C vitamini içeriği yüksek. Bilinenin aksine en yüksek C vitamini içeriklerinden biri kividedir.

Kış mevsiminde beslenme alışkanlıklarına dikkat

VÜCUT DİRENCİ İÇİN OMEGA-3 DEĞERLİ Onun dışında yeşil yapraklı sebzeler tüketilebilir, maydanoz, roka gibi. Bunlarda değerli sebze ve meyvelerimizden. Onun dışında Omega-3'e çok dikkat etmelerini istiyoruz. Çünkü bu dönemde yine vücut direnci için Omega-3 değerli. Balıkta, cevizde, keten tohumunda güçlü miktarlarda var. Hem de balık mevsimindeyiz. Soğuk aylardayız. Çok güzel balıklar çıkıyor. İç Anadolu olarak çok tüketmeyen bir bölge olsak da, tüketimi arttırmakta birazcık bizim elimizde. Haftada 1-2 balık tüketmeyi, altını çiziyoruz tabii ki ızgara fırında olmak kaydıyla”