BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Kış fena bastırdı! İşte kar yağışının etkili olduğu iller

Kara kış tüm yurtta etkisini sürdürüyor. Afyonkarahisar ve çevresindeki yoğun kar yağışı nedeniyle Antalya kara yolu ulaşıma kapandı. Samsun, Denizli, Bursa, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Çanakkale ve Yalova'da ise etkili olan kar yağışı nedeniyle ekipler aralıksız çalışmalarına devam ediyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Afyonkarahisar- Antalya kara yolu ulaşıma kapandı. Bursa- Uludağ yolunda çok sayıda araç yolda kalırken İzmir- Ankara karayolunun Kula geçişi 2 saat süreyle ulaşıma kapalı kaldı.  Manisa-İzmir arasındaki Sabuncubeli geçidinde de yağış etkisini gösteriyor. 

Afyonkarahisar-Antalya kara yolunda Sinanpaşa İlçesine bağlı Kılıçarslan beldesinden itibaren yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin, belirlenen noktada TIR, kamyon ve otomobil geçişlerine izin vermediği kara yolunda araç kuyruğu 5 kilometreyi buldu. 

Aydın'dan, Antalya'ya giden Özkan Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yolun kapanacağını hiç tahmin etmediklerini, kar ve tipinin bir anda bastırmasıyla yollarının kapandığını aktardı.

"YOLLAR GERÇEKTEN ÇOK KÖTÜ" Çanakkale'den Isparta'ya kendi aracıyla giden Cansu Kulaç da kapanan yolun ekipler tarafından açılmasını beklediklerini ifade etti.

BOLU DAĞI'NDA ULAŞIM ZORLUĞU D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkisini arttırdı. Sürücüler, yoğun yağış nedeniyle ulaşımda zorluk yaşıyor.

Sitene Ekle
Etiketler