BIST 10.657
DOLAR 32,10
EURO 34,90
ALTIN 2.428,15

Kırkpınar'da 652 yıl!

Kırkpınar'da 652 yıl!

'Edirne deyince akla önce Mimar Sinan'ın şaheseri Selimiye Camii,sonra tarihi Kırkpınar gelir'

Kırkpınar'da 652 yıl!

KIRKPINAR HAFTASI BAŞLADI



Geleneksel 652’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Haftası, renkli görüntülerle başladı. Açılış törenlerine renkli kıyafetleri ve kostümleri ile katılan gösteri ekipleri büyük ilgi gördü.
Kırkpınar'da 652 yıl!

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ve bu yıl 652’nci kez yapılacak olan Geleneksel Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası Etkinlikleri yürüyüş kortejinin belediye binası önünde toplanmasıyla başladı. Edirne Valisi yardımcısı Abdullah Aslaner, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi ve son beş yılın Kırkpınar Ağası olan işadamı Seyfettin Selim’in yer aldığı yürüyüş korteji bando takımı eşliğinde Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü
Kırkpınar'da 652 yıl!

Yürüyüşe Balkanlardan, yurt dışından ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen gösteri grupları da eşlik etti. Renkli kıyafetleri ve ilginç kostümleriyle gösteri ekipleri dikkat çekti. Protokolün anıta çelenk koymasının ardından açılış törenleri 25 Kasım Şehir Stadyumu'nda devam etti. Açılışa katılan ekiplerin resmi geçitlerinin ardından kürsüye çıkan Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, "İnşallah tarihi Kırkıpanır'ın 652 yılında da şanına yakışır bir şekilde kazasız belasız geçirmeyi temenni ediyorum. Kırkpınar ata sporumuza desztek veren herkese teşekkür ederim" dedi.
Kırkpınar'da 652 yıl!

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise "Tarih kültür kenti Edirne'nin 20 yıldır Belediye Başkanlığı'nı yapmanın onurunu yaşıyorum. Edirne deyince akla önce Mimar Sinan'ın şaheseri Selimiye Camii, ikinci olarak Türkiye'nin yiğitliğinin harmanı olduğu, saygının, sevginin gücünün aklının egemen olduğu yiğitler meydanı Kırkpınar gelir.