BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79

Kilo vermek için uymanız gereken 5 altın kural

Kilo vermek için uymanız gereken 5 altın kural

Aşırı kilolu olmak, sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam tarzının bir neticesi olarak karşımıza çıkıyor. Uzmanlar kilo vermek isteyenlerin basit karbonhidratlardan ve şekerden uzak durması gerektiğini belirtiyor. İşte kilo vermek isteyenlerin uyması gereken 5 altın kural...

Kilo vermek için uymanız gereken 5 altın kural

Basit bir soğuk algınlığından alerjilere ve kansere kadar birçok hastalığa karşı en önemli savunma birliklerimiz olan probiyotikler, kilo kontrolüne de yardımcı oldupunu belirten Dr. Ümit Aktaş, diyetinizde ev yapımı yoğurt, kefir, ev yapımı turşu ve sirkeye yer verin, ayrıca unutmamanız gereken yağ yemek değil şeker yemek yağlandırır diyor. Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, sağlıklı bir şekilde kilo vermenin yollarını anlattı.

Kilo vermek için uymanız gereken 5 altın kural

KARBONHİDRATLARDAN UZAK DURUN: Zayıflamak istiyorsanız buğday ve tahıl ürünlerini tamamen kesin diyen Dr. Ümit Aktaş, “bağımlılık yapan bu gıdalar insülin, yani kan şekeri seviyenizin bir anda fırlamasına sonra da aynı hızla düşmesine neden olurlar. Tıka basa doysanız bile bir-iki saat içinde hiçbir şey yememiş gibi acıkırsınız. Bu bir kısırdöngü şeklinde sürer gider. Kısırdöngüden çıkmanın tek yolu, basit karbonhidratları yaşamınızdan çıkarmaktır. Tam buğday unundaki B3 vitamini ve B1 vitamini, susam ve keten tohumunda kat be kat fazla miktarda bulunur. Yani buğday ve tahıl ürünlerini kestiğinizde besinsiz falan kalmaz, aksine sağlığınız ve kilo kontrolü adına dev bir adım atmış olursunuz” diyor. Fitoterapi uzmanı Dr. Ümit Aktaş yağ ve şeker tüketimi de dikkat çekiyor.

Kilo vermek için uymanız gereken 5 altın kural

YAĞ YEMEK DEĞİL, ŞEKER YEMEK YAĞLANDIRIR: Senelerdir söylenenin aksine diyetinizden yağı çıkarmak sağlık için son derece tehlikelidir. Yağ tok tutar ve zayıflamaya yardımcı olur, kaliteli ve yüksek enerji verir. Siz diyetinizden yağı çıkardıkça onun yerine daha çok karbonhidrat tüketmeye başlarsınız. Karbonhidratlar ve şeker size yağ olarak dönerken, doğada oldukları halleriyle sağlıklı yağlar, zeytinyağı, tereyağı ve hayvansal yağlar sizi yağlanmaktan ve daha ötesi birçok hastalıktan korurlar. Şekeri hayatlarından çıkarıp onun yerine kimyasal bir zehir olan tatlandırıcılar kullanılmamalıdır. Çünkü tatlandırıcılar, zayıflatmak yerine kandaki insülin değerlerini fırlattığı için daha çok acıkmanıza neden oluyor ve diyabet riskini arttırıyor.

Kilo vermek için uymanız gereken 5 altın kural

AYDA YÜZDE 5 KİLO VERMEYİ HEDEFLEYİN: Sağlıklı bir şekilde zayıflamanın koşullarından biri yavaş kilo vermektir. Kişinin ağırlığının %5’ini bir ayda vermesi normaldir. Yani 70 kg. ağırlığında bir insan için ayda, 3,5 kg. ağırlık kaybı sağlıklı bir kilo verme hızıdır. Eğer bu rakamın üstüne çıkarsanız vücut bir süre sonra kendisini alarm moduna alacaktır. Çünkü bir kıtlık durumuyla karşı karşıya olduğunu varsayacak ve kendisini korumak için metabolizmayı yavaşlatacaktır. Ama siz vücudunuzun sinyallerine kulak tıkar ve yaşamak için ihtiyacınız olan miktarın altında beslenmeye devam ederseniz sizi bekleyen başka tehlikeler de olduğunu belirtmekte fayda var. Zaman içinde bağışıklık sisteminizin çökmesi kaçınılmazdır.