BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,74
ALTIN 2.498,49
POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Erdoğan vardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin adaylığını "CHP olarak cumhurbaşkanı adayımızı açıkladık sayın Muharrem İnce’yi. Beklemiyorlardı" sözleriyle değerlendirdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu'nun gündeminde CHP'nin adayı Muharrem İnce'yle ilgili eleştirilere yanıt verdi. İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan satırbaşları:

EZBERLERİ BOZDUK: "Geçen Cuma ezberleri bozduk. CHP olarak cumhurbaşkanı adayımızı açıkladık sayın Muharrem İnce’yi. Beklemiyorlardı, kendileri gibi sanıyorlar CHP’yi. Niye mahvedelim? Yıllardır beraberiz. Aynı kavgayı veriyoruz, aynı havayı teneffüs ediyoruz. Kaldı ki sayın Muharrem İnce, hem Türkiye’nin sorunlarını hem kaynağını çok iyi bilen bir kişidir. Bizim cumhurbaşkanı adayımız onların düşündüğü gibi değil. Demokrasiye bağlı bir kişidir, insan haklarının ne olduğunu bilir. Sen ben ayrımı yapmaz. Nitekim kürsüye davet ettiğimde geldi, CHP rozetini çıkarttı ve bana emanet etti. Ben de Türk bayrağı rozetini onun göğsüne taktım.

Akılları ermedi. Biz en başından beri cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğini söyledik. Cumhurbaşkanı sadece CHP üyelerinin cumhurbaşkanı değil, CHP’nin önerdiği kişi 80 milyonun cumhurbaşkanı olmalı.

Sitene Ekle