BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'ndan dinleme iddiası Almanya'yı hedef aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adalet yürüyüşü sırasında CHP'lilerin telefonlarına Almanya'da üretilen casus programının yüklendiği iddiasını gündeme getirdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun geçen yaz düzenlediği “Adalet Yürüyüşü” sırasında CHP’lilerin telefonlarına, Alman yazılım şirketi Finfisher’in uygulamasıyla virüs bulaştırıldığı iddia edildi.

Bu iddiayı partisinin grup toplantısında dile getiren Kılıçdaroğlu, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hem de Alman hükümetine seslendi. İşte Kılıçdaroğlu'nun o sözleri:

''BÜTÜN TELEFONLARIMIZI DİNLEMİŞLER'' Dünya tarihine geçen bir 'Adalet Yürüyüşü' yaptık. Adalete inandığımız için yaptık. Bu ülkede yaşayan 81 milyon için yürüdük. Bizim bütün telefonlarımızı dinlemişler. Bu ahlaksızlığı yapanların ortaya çıkarmalarını istiyorum hükümetin. Sayın Erdoğan bu ahlaksızlığın ortağı değilsen bizi dinleyenleri ortaya çıkarmak zorundasın. Dinlemeyi öngören casus programı Almanya'daki bir firma tarafından üretilmiştir. Bu Alman hükümetinin izni olmadan başka bir ülkeye satılamaz.

''BU CASUSLUK PROGRAMINI ALMAN HÜKÜMETİ TÜRKİYE'DE KİMLERE SATTI?''Bu casusluk programını Alman hükümeti Türkiye'de kimlere sattı? Bunun ortaya çıkması lazım. Bunlar ortaya çıkarmazsa Alman hükümeti bunu itiraf etmek zorunda kalacak. Bizi dinlemişler vallahi bir şey yok. Bizim yürüyüş sırasında neleri düşündüğümüzü öğrenmek istiyorlar. BTK da bunu açıklasın acaba onlara mı sattılar bunu? Emniyete veya MİT'e mi sattı Alman hükümeti? Biz bunu aldık sizi dinlemek için aldık desinler vallahi dava açmayacağım. Çünkü bir şeyimiz yok yolsuzluk yok ahlaksızlık yok.''

Sitene Ekle