BIST 10.272
DOLAR 32,24
EURO 34,70
ALTIN 2.402,95
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Kıdem tazminatı isteğe bağlı olacak!

Çalışma Bakanı Faruk Çelik kıdem tazminatında son durumla ilgili açıklamlarda bulundu. Esnek kıdem tazminatı nasıl olacak?

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çalışma hayatında engelleri ortadan kaldıran düzenlemeleri ekim ayında Meclis'e getireceklerini söyledi.

Çalışma hayatında köklü değişiklikler geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çalışma hayatında engelleri ortadan kaldıran düzenlemeleri ekim ayında Meclis'e getireceklerini söyledi. Çelik, “Kadın çalışanların doğum izninin artırılması, evleneceklere kredi, çalışan kadınlara yönelik kreş uygulaması, tazminat gibi düzenlemeleri yeni yasama döneminde meclise getireceğiz” dedi. Esnek kıdem tazminatının son durumu hakkında açıklamalarda bulunan da  Çelik, “Biz, isteyen mevcut sistemde isteyen yeni sistemden faydalanabilir biçimde daha esnek bir sistemi düşünüyoruz. Ama sendikalarla, ilgili bakanlıklarla ve Başbakan'la görüşeceğiz. Kazanılan haklara kesinlikle dokunulmayacak ayrıca kazanılan hakların emeklilikle ilgili boyutuna da işverenle işçi anlaşabiliyorsa eski sistemle devam edilebilir” dedi.